Bürokrasi Yurt Konusunda Sınıfta Kaldı

Yalvaç, Sütçüler, Eğirdir ve Atabey ilçelerinde bulunan KYK yurtlarının depreme dayanıklılığı ile ilgili yapılan incelemeler sonucunda, bu yurtlarda yeni öğrenci kayıt işlemlerinin durduruldu.

Deprem riski tespit edilen bu ilçelerdeki KYK yurtlarının dayanıklılık testleri tamamlanana kadar, bu yurtlara yeni öğrenci kabul edilmeyecek.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol'dan Sert Açıklamalar

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, KYK yurtlarının depreme dayanıklı olmadığına dikkat çekti. Şenol, " Isparta'nın 4 ilçesindeki KYK yurtlarında yaşanan sıkıntılar, bu binaların depreme dayanıklı olmadığı yönündedir. Kamu binalarının dayanıklılık testlerinin yapılması gerekmekteydi. Ancak bu testlerin yapılmamış olması büyük bir eksikliktir. Geçtiğimiz günlerde milli eğitime bağlı okullarda da benzer sorunlar yaşanmıştı. Şimdi üniversite öğrencileri mağdur durumda," şeklinde konuştu.

Şenol, bu durumun liyakatsiz yönetimlerin bir sonucu olduğunu belirterek, "Okullar açılmadan önce kamu binalarının dayanıklılık testlerinin yapılmış olması gerekirdi. Bu eksiklik, büyük bir rezalettir. Sorumlu yöneticilerin istifa etmeleri veya görevden alınmaları gerekmektedir. Öğrenciler ve aileleri mağdur durumda. Ekonomik kriz ve maddi sıkıntılarla boğuşan öğrencilerimizin durumu ne olacak? Isparta bürokrasisi bu konuda sınıfta kalmıştır," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri