CHP’den “Eğitim Sistemi” Tepkisi

CHP Genel Merkezi tarafından 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başlangıcı dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapma kararı alındı. CHP Isparta İl Örgütü de bu kapsamda basın açıklaması düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başlangıcı dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapma kararı alındı. CHP Isparta İl Örgütü de bu kapsamda basın açıklaması düzenledi.

Gerçekleştirilen açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, Kadın Kolları Başkanı İrem Karabuğa ,Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Dün okullarımızda 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Ne yazık ki ne okullarımız ne de AKP iktidarının eğitim sistemini getirdiği koşullar öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının heyecanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değildir.

22 yıllık AKP iktidarında eğitim sistemi bilerek ve isteyerek siyasallaştırılmış, iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirilmiştir. Bu süreçte, var olan sorunlar çözülmek yerine, yenileri eklenmiştir. 22 yılda 9 Milli Eğitim Bakanı değişmiş, Bakanların ortalama ömrü iki buçuk yıl olmuştur. Her gelen bakan bir önceki sistemi eleştirmiş, yerle bir etmiş ve kendi ortaya attığı fikirleri apar topar uygulamaya koymuştur. 9 bakan toplamda irili ufaklı 18 sistem değişikliği yapmış, lise ve üniversite sınavları defalarca değiştirilmiştir. Hiçbir değişiklik etkisini değerlendirmeye yetecek kadar bile uygulamada kalamamıştır. Çocuklarımızın geleceği AKP’nin ve bakanlarının elinde oyuncak edilmiştir.

Şehrimizde bazı okulların depreme dayanıksız olduğu bilinmesine rağmen eğitimin devam etmesi de kabul edilecek bir durum değildir.

İlimize yeni yapılan KYK yurtlarının depreme dayanıksız olması yerel basında daha önceki günlerde yer aldı. Bu yurtları yapan yandaşlar ve bu yurtların yapılmasında imzaları bulunan kamu görevlileri acaba devlete karşı sorumluluklarını yerine getirdiler mi? Yoksa akçeli faaliyetler mi oldu? Cumhuriyet Halk Partisi bu konunun takipçisi olacaktır.

Şehrimizde belediyenin bir toplu taşıma düzeni olmadığı için toplu taşıma sadece Halk otobüsleri ile sağlanmaktadır. Bu durum Isparta’da tekel haline gelmiş olan bu şirket tarafından fahiş fiyatla uygulanmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük şehir belediyelerinde aynı fiyata 3 veya 4 kat fazla mesafe gidilmektedir.

Şehrimizde okul servisleri için de tek bir şirket tekel gibi davrandığı için okul servislerinin de ücretleri gittikleri mesafeye göre fahiş fiyattır.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri