Dört nala eğitim

Eğitim şehri olma yolunda hızla ilerleyen Isparta’da bu anlamda önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerden bir tanesi de Atabey’de 75. Yıl YİBO bünyesinde kurulan Binicilik Tesisi. İşte dört nala eğitimin başarı hikayesi…

Atabey 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bünyesinde kurulan Binicilik Tesisi hem Isparta’nın eğitim kalitesi hem de ilçenin tanıtımı açısından önemli bir başarı hikayesi.
İlk defa Kanal 3 ekranlarında yayınlanan ve gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli’nin hazırlayıp sunduğu Güllerin İçinden Programı’nda tanıtılan Binicilik Tesisleri Türkiye’de bir ilk.



TÜRKİYE’DE BİR İLK
Türkiye’de ilk defa bir devlet okulu bünyesinde kurulan binicilik tesislerinin serüvenini anlatan Atabey Kaymakamı Sedat İnci, tesisle ilgili çeşitli bilgiler verdi.
Kaymakam İnci, “Bu tesis kendi alanında Türkiye’de bir ilktir. İlk defa Milli Eğitime bağlı bir resmi okulda bir binicilik tesisi açılıyor” dedi.

ZİHİNSEL FİZİKSEL GELİŞİMDE ÖNEMLİ
Binicilik sporunun özellikle ruh sağlığı açısından son derece önemli olduğuna işaret eden İnci, “Dünyanın bir çok ülkesinde, ülkemizin bir çok şehrinde binicilik yoluyla hipoterapi dediğimiz yöntemle zihinsel engelli ve otistik çocuklarımızın gelişiminde ciddi adımlar atılıyor. Bu yöntemin gelişim çağındaki çocuklarımız zihinsel ve fiziksel gelişimlerinde ne kadar etkili olduğu da bilimsel olarak açıklanıyor” ifadelerini kullandı.

DEVLET OKULLARINDA YOK
Kaymakam İnci, “Birçok üniversite bünyesinde ve özellikle belli başlı büyük özel kolejler bünyesinde binicilik tesisleri var. Ancak hiçbir devlet okulu bünyesinde binicilik tesisi yok. Tükiye’de ilk defa Atabey’de bir devlet okulu bünyesinde binicilik tesisi açılıyor” dedi.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE OLANAKLARI
Tesislerin Kaymakamlık, Atabey Belediyesi ve binicilik sporuna gönül verenler tarafından finanse edildiğini kaydeden Kaymakam Sedat İnci, “Bu çalışma hemen hemen kaymakamlığımız bütçesiyle, dışarıdan sıfır kaynakla yapıldı. Kaymakamlığımız, Atabey Belediyesi ve binicilik sporuna gönül vermiş, binicilik sporuyla amatör veya profesyonel olarak ilgilenen insanların destekleriyle sıfırdan başlayan bir tesis ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

25 DÖNÜM ALAN TAHSİS EDİLDİ
Tesisin 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanma aşamasına geldiğini dile getiren Kaymakam İnci, “1 yıl gibi kısa bir sürede sona yaklaştık. Bu seviyeye getirdik. Tabi ki yapılacak çok fazla iş var. Şu anda 15 dönümlük bir alan üzerine kurulu olan tesisimize toplam tahsis edilen alan 25 dönüm” dedi.

KAPALI MENAJ YAPILACAK
İlerleyen yıllarda talebin artması durumunda kapalı manejlerin de hizmete gireceğini belirten İlçe Kaymakamı Sedat İnci, “İlerleyen yıllarda talep olması halinde, ihtiyaca binayen, kapalı menaj kurularak, hem yazın, hem kışın binicilik sporunun yapılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

KISIK VADİSİNE DOĞA SAFİRİLERİ
Kaymakam Sedat İnci, tesiste binicilik eğitimlerinin ve kurslarının verileceğini ifade ederek “Burada amatör ve profesyonel anlamda binicilik kursu verilecek. Eğitimler verilecek. Kişi kendi başına ata binebilecek seviyeye geldiğinde 7 kilometre uzana ve Atabeyin kaynak suyunun temin edildiği Kısık Vadisi’nde doğa safarileri yapılabilecek” dedi.

RESMİ AÇILIŞ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE
Özellikle hafta sonlarında, çok sayıda binicilik sporu tutkununun Atabey’deki bu tesise gelerek stres attığını belirten Kaymakam İnci, tesisin resmi açılışının da önümüzdeki günlerde Vali Memduh Oğuz’un katılımıyla yapılacağını söyledi.

CÜNEYT ARKIN GELECEK
Vali Memduh Oğuz’un katımıyla gerçekleştirilecek olan resmi açılışa ünlü sanatçı Cüneyt Arkın’ın da katılması bekleniyor. Sanatçıyla temasların sürdüğü ve kendisin de Atabey’de bu tesisin açılışına katılmak istediği öğrenildi.



CESARET VERİR
Binicilik sporu ile ilgili bilgi veren Atabey 75. Yıl YİBO Müdürü Ümit Yeter’de ata binmenin faydalarından söz etti. Yeter, “Ata binmenin bir çok faydaları var. İnsanın içindeki tüm korkuları alır. Özellikle bizim öğrencilerimiz yatılı. Kırsal kesimden geliyor. Anne baba özlemi çekiyor. Çocuklarımız ata binerek içe kapalı dünyalarından sıyrılıyorlar. Ata binerek cesaret kazanıyor. Karar verme mekanizmaları gelişiyor” dedi.

ÇOCUKLARINIZI ATLA TANIŞTIRIN
Okul müdürü Yeter, ailelere de çağrıda bulunarak “Çocuklarınızı mutlaka atla tanıştırın. Bu çok önemli. Fiziksel ve zihinsel gelişimde bunun farkını gözle görülür bir biçimde hissedeceksiniz” şeklinde konuştu.

AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER
Atla binicisi arasında duygusal bir bağın da oluştuğunu söyleyen Yeter, “Ata 2,5 yaşlında bir çocuk binerse çocuğu üzerinden düşürmemek için elinden geleni yapar. Ama profesyonel bir binici binerse atik davranır. Yani at binicisini tanır ve hisseder” dedi.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri