Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta halkının Eğirdir Gölü’nden alınan içme suyunun bulanık akmasına karşın yeni önlemler alındığını, Eğirdir Gölü’nden su aldıkları Bedre Koyu tesislerinde boruların göl içerisinde 250 metre daha uzatılacağını açıkladı.
DARIDERESİ BARAJI 5 METRE GÖL 35 SANTİMETRE YÜKSELDİ
Isparta’ya su kaynağı sağlayan bölgeleri tek tek gezdiklerini kaybeden Başkan Başdeğirmen ” Dağları, tepeleri gezdik. Nerelerden geliyor, nerelerde heyelan var. Yağışlardan dolayı suların geliş yollarına baktık, akış yollarına gittik.
Darıderesi Barajında yağışlardan sonra tam 5 metre yükselme var. O kadar güzel sular geliyor ki şu anda yağmur ve karlardan ayrıca Eğirdir Gölü’nde 35 santimetre yükselme var. Darıderesi 2 Barajı bitmek üzere. Orası bittikten sonra su toplanmaya başlanacak. Haziran veya Temmuz gibi su toplamaya başlarız. Birçok yerde şelaleler oluşmuş. Yağmur suyundan ve kar suyundan çok mutlu olduğum için bunu paylaşmak istedim. Ama tabiki bu yılı belki de biz rahat atlatabiliriz” dedi.