Eğirdir Gölüne 40 Milyon Metreküp Su Aktarılacak

Eğirdir Gölüne 40 Milyon Metreküp Su Aktarılacak

Eğirdir Gölü'nde su çekilmesi giderek daha belirgin hale geliyor. Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Osman Erkan, göldeki su seviyesinin Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen seviyenin 60 cm altına düştüğünü açıkladı. Kuraklığın göldeki su çekilmesinde en büyük etken olduğunu vurgulayan Erkan, su kaybını önlemek ve göle zarar vermemek amacıyla ilçelerde sulama projelerinin hazırlandığını belirtti.

Bölge Müdürü Erkan, Atabey ve Senirkent ilçelerinde yürütülen sulama projeleri kapsamında Eğirdir Gölü'ne Cansuyu olacak projeye dikkat çekti. Yılanlı bölgesinden göle su aktarılması planlanan projeyle ilgili olarak, bu çalışmanın yatırım programına dahil edilmesi halinde 2025 yılında hayata geçeceğini söyledi. Proje kapsamında göle 40 milyon metreküp suyun aktarılması hedefleniyor.

Erkan, "Yılanlı derivasyon projesi ihale sürecine girdi. Proje yatırım programına büyük olasılıkla dahil edilecek ve 2025 yılının ilk altı ayında çalışmalara başlanacak. Bu projeyle Eğirdir Gölü'ne 40 milyon metreküp su aktarılacak" açıklamasında bulundu.

Eğirdir Gölü'nde su seviyesinin korunması, bölge için büyük önem taşıyor. Projenin gerçekleştirilmesi, kuraklığın etkilerini azaltmak için umut verici bir adım olarak görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri