Eğirdir Öğrenciye Doyacak Mı?

Eğirdir’de öğrenci sayısının arttırılması amacıyla yapılması düşünülen Meslek Yüksek Okulu binası için düzenlenen toplantıda yaklaşık 400 Bin TL taahhütte bulunuldu. İhtiyaç ise 6 Milyon TL.

Eğirdir’de öğrenci sayısının arttırılması amacıyla yapılması düşünülen Meslek Yüksek Okulu binası için Yeşilada Mavigöl Otel’de bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Okul Binası yapımı için yaklaşık 400 Bin TL taahhütte bulunuldu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Adem Kurt, SDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akanyıldız, Prof. Dr. İskender Akkurt, Eğirdir Turizm Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Altan, ITSO Başkanı H.Hüseyin Kaçıkoç, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, Eğirdirli işadamları ve esnaflarımızın geniş şekilde katıldığı ve ilgi gösterdiği yemekli toplantıda açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu özetle şunları söyledi: “Bugün burada mübarek bir iş için toplanmış bulunuyoruz. Üniversitemiz, Eğirdir Belediye Başkanımız ve sayın Valimizin himayelerinde gerçekleşen bu etkinliğe katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Eğirdir’in ilim şehri olması yolunda sizlerin destekleriyle çok önemli bir fonksiyonu gerçekleştireceğiz. Şu an Üniversitemizin tüm dekanları burada, hocalarımızın bir kısmı burada. Türkiye artık bir dönüm noktasında. Gelişmiş ülkeleri yakalamamız için önümüzde bir engel kalmadı. Dünya ülkeleri artık bilgiye hakim olmakla ortaya çıkıyor. Çok az nüfuslu İsrail bile bizden çok fazla patent üretiyor. Bugün, bu dünyada arkamızdan dua edecekleri bir eseri bırakma günümüz olsun. SDÜ olarak bir sevdamız var. Senatomuz fedakarca çalıştı, tüm ilçelerimizde yeni branşlar açıldı. Yapılan yatırımlar misliyle geri dönmeye başladı. Bir ilçede dört öğrencinin bulunması bir ailenin geçimi demektir...” Toplantıdaki katılımcıların kendilerini tanıtmalarından sonra sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, bir zamanlar ülkemizde 20 üniversite varken bu sayının 180’e çıktığını, bundan sonra birçok üniversitenin öğrenci bulmakta güçlük çekeceğini vurguladı. Rektör İbicioğlu, sözlerine özetle şöyle devam etti: “Üniversite sayısı bu denli artınca öğrenciler ve öğretim üyeleri için de seçme şartı arttı. Geçen yıl Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi sıfır çekti. Eskiden öğrenciler mecbur gelirken, şimdi mekana, şartlara, kaliteye bakılıyor. Su Ürünleri Fakültelerinin geleceğinde sıkıntılar var, müfredatta çalışmalar yapılıyor ve YÖK kontenjan kısıtlamasına gitti. Biz Eğirdir’i öğrenciye doyuracağız dedik. Dört yıllık Meslek Yüksek Okulunu açtık. Hoca altyapısına ağırlık verdik. Akademik altyapıyı hazırladık. Şu anda biz istediğimiz zaman öğrenci alabilecek durumdayız. Eğirdir’e gelen öğrencilerin memnun olması da gerekiyor.

Eğirdir’de BUTİK ÜNİVERSİTE açılması için bir ortam var. 10 bin kişilik bir üniversite Eğirdir’i ihya eder. Şimdi sizlerin elini taşın altına sonuna kadar sokması gerekiyor. Eğirdir’de bir butik üniversitenin altyapısını hazırlamak istiyoruz. Turizm Üniversitesi olması yönünde harekete geçebiliriz. Ancak bunun için sizlerin desteği gerekiyor. Sütçüler, Senirkent, Aksu, Uluborlu’da halkın desteğiyle binalar yapıldı. Şu anda 4 yıllık Turizm Meslek Yüksek Okulunu açtık. Bu okul 10 bölümlü... Bu en az 5 bin öğrenci demektir. Uzattığımız bu eli sizler tutunuz. Bir hayırsever blok halinde yaparsa ismini de verebiliriz. Gerekirse 3-5-10 kişi yaparlarsa isimlerini verebiliriz. Kayseri halkı üç üniversiteyi anahtar teslimi yaptırdı...” Eğirdir’e yapılması planlanan Meslek Yüksek Okulu binasının 6 milyon TL (6 trilyon)ye mal olacağını da söyleyen Rektör İbicioğlu “bugün hayırda yarışma günüdür” dedi.

“EĞİRDİR BU YÜKÜ KALDIRABİLİR”
Isparta Valisi Memduh Oğuz ise; konuşmalarında Rektör İbicioğlu’nun sözlerine tamamen katıldığını vurgulayarak “Eğirdir, hocamın söylediği yükü kaldıracak durumdadır. Biz de birey ve vilayet olarak gerekli desteği vermeye hazırız, yükünüzü hafifletmek için beraber oluruz” dedi.

Vali Memduh Oğuz’un hemşehrimiz işadamı Mustafa Hobanoğlu’ndan ilk yardımı başlatmasını istemesi üzerine Hobanoğlu “biz bu işte varız dedik, sözümüzde duruyoruz ama rakamlar ifade edilirse bazı arkadaşlar rahatsız oluyor” sözleri üzerine Valimiz Memduh Oğuz, rakamların somutlaştırılmasının daha doğru olacağını ifade ettiler. Hemşehrimiz Mustafa Hobanoğlu’nun ilk olarak 50 bin lira taahhüdünden sonra Rektör Prof. Dr. İbicioğlu’da “belediye başkanımız bir maaşını bağışlıyor, binayı 3 ay içerisinde bitirmemiz gerekiyor” dedi. Başkan Özmeral ise konuşmalarında özetle “inşaat için gerekli olan hafriyat ve nakliye işlerini, belediye olarak halkımızın adına yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum. Rektör hocam ilk etapta 5 bin öğrenci dediler, Eğirdirimiz güzel bir öğrenci şehri olacaktır” ifadelerini kullandı. Bir soru üzerine söz alan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, binanın 2000 m2 alan üzerine 8216 m2 kapalı alanlı, 5 katlı ve 7000 m2 kampüs alanlı olacağını açıkladı. Gülbudak Tarım İşletmelerinin 100 bin TL ve hemşehrimiz Yahya Çeliktaş’ın 50 bin TL. taahhütleri ile mikrofon elden ele dolaşırken Eğirdirliler 500 TL ile 25 bin TL arasında destek taahhüdünde bulundular.

Katılımcılar okul yapımı için yaklaşık olarak 400 bin TL taahhütte bulunurken Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz konuşmalarında “Projeyi gördüm, maliyeti biliyorum. Bu paralarla ancak belki temelini atabiliriz” dedi. Toplantı sonunda taahhüt edilen rakamdan pek memnun kalmadığı gözlenen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu “Toplanan para temel atmaya dahi yetmeyecek. Ben görevimi yaptım. Binayı yaptırırsanız öğrenciyi alırsınız. Şu anda para verenler müteşebbis heyeti olsunlar, takdir sizlerin. Hepinize saygılarımı sunuyorum...” sözleriyle toplantıyı sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri