Fizyoterapistler Teşekkürlerini Geri Aldılar

2011 Yılında 50 yıldır çıkmayan meslek yasaları konusunda çalışma yapan hükümete ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür eden fizyoterapistler, 2,5 yıldır bir adım atılmamış olmasına tepkili. Fizyoterapistler teşekkürlerini geri aldı.


Türkiye Fizyoterapistler Derneği Isparta İl Temsilcisi Uzman Fizyoterapist Erkan Alp, açıklamasında; "50 yıldır çıkmayan meslek yasasını Nisan 2011 tarihinde çıkmasında emeği geçen sayın başbakanımız, bakanımız ve sağlık bakanlığı bürokratlarına teşekkür etmiştik. Aradan 2,5 yıl geçmesine rağmen hala yönetmeliğimiz çıkartılmadığı gibi dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulamalara imza atan sayın sağlık bakanı ve bürokratlarına, Sağlık Sen'e ettiğimiz teşekkürü geri alıyoruz ve kendilerini görevlerini yapmaya çağırıyoruz" dedi.

SABREDİYORUZ AMA...
Alp açıklamasında; "Fizyotetapistlik, gelişmiş ülkelerde en iyi meslekler sıralamasinda 9.sırayı göğüsleyen,ülkemizde ise yarım asır kanununu bekleyen ve ardından içeriğiyle umutlandırılarak beklemeye alınan meslek grubudur. 

Fizyoterapislik 50 yılı aşkın bir süredir T.C anayasasında yer bulamamış, belli bir yasal dayanağı olmayan, devlet tarafından korunmayan bir meslektir. Sağlık bakanlığının YÖK e sunduğu teklifle hemşirelik, fizyoterapi teknikerliği, elektrofizyoloji, protez-ortez gibi önlisans mezunlarına, UZAKTAN EĞİTİMLE, Fizyoterapi alanında lisans tanımalarına olanak sağlanacağı ifade edilmektedir. Bu uygulamanın dünyada örneği yoktur.

Bu şekilde yetiştirilen fizyoterapistler klinik ve pratik çalışmalardan uzak kalacak ve bir hastaya dokunmadan, gerekli anatomi nöroloji ve mesleki dersleri bilmeden fizyoterapist olacaklardır. Bu durum da hem fizyoterapistlik mesleğine bir hakaret bundan da önemlisi fizyoterapiye ihtiyaç duyan bireylere yapılacak bir sağlık suçudur
6225 Sayılı Yasanın 9.Maddesi ile ilgili Yönetmelik 2,5 yıla yakın bir süredir henüz çıkarılmadı.

Fizyoterapi hizmetlerindeki aksaklık ve sorunlar gün geçtikçe artmaktadır.Tıp Merkezleri ve Özel Hastanelerde fizyoterapist yerine bu konuda yeterli eğitimi olmayan teknisyen ve hemşireler hukuka aykırı şekilde kullanılmaktadır.

Fizyoterapistlerin görev tanımını yapan Yönetmeliği çıkarmak bir yana bilime ve dünya örneklerine aykırı uygulamalarınız öğrenci ve meslektaşlarımızı kaygılandırmaktadır.

Öğrenci sayısı 3000 mezun sayısı 8000'i bulan fizyoterapistlerin hak ve yetkileri gün geçtikçe daralmaktadır.Eğitim kalitesinden ödün verilmesi hizmet kalitesini düşürmekte ve halk sağlığını tehdit etmektedir.

Kamuda fizyoterapist eksik deyip her dönem çok az sayıda kadro açılması nasıl izah edilebilir.

Pratiğe dayalı fizyoterapi lisans eğitimi uzaktan eğitimle verilemez.
Dünyada örneği olmayan ve ilgisiz bölümlerden Lisans Tamamlama yoluyla fizyoterapist yetiştirmek hizmet kalitesini düşürmektir.
Son 10 yılda 6'dan 46'ya ulaşan okul sayısı ve artan kontenjanlar istihdam sorunu yaratacaktır.

Uzaktan eğitimle fizyoterapist yetiştirme çalışması kabul edilemez.
Lisans tamamlamada ilgisiz bölümlere hak tanınması LYS'de yüksek puan alan öğrenciler açısından adaletsizliktir.

BU HAKSIZLIKLARA KARŞI TEPKİLERİMİZ
SANAL ALEMDE ÇIĞ GİBİ BÜYÜMÜŞTÜR
Daha 3 gün olmadan 50.000 'nin üzerinde tweet ve retweet atılmıştır. Ebru Gündeş, Ata Demirer, Levent Üzümcü, Hidayet Türkoğlu, Gökhan Ünal, Hande Yaner gibi birçok ünlü isim tepkimizi duyarken Sağlık Bakanlığımız maalesef bizi duyamamıştır. Bakanlık sesimizi duyana kadar tepkimizi değişik şekillerde göstermeye devam edeceğiz.
Fizik tedavi hizmetini aldığınız kişinin fizyoterapist olup olmadığını sorgulayınız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri