2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 12 derslikli okul binası için temel atma töreni düzenlendi.
Törene Vali Aydın Baruş, TBMM Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Keçiborlu Kaymakam Vekili Ali Argama, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, ilçe ve belde belediye başkanları, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasında mesleki eğitimin ve temeli atılan okulun önemine değinen Vali Baruş, “2022 ve 2023 eğitim öğretim yılına Isparta olarak 435 okulumuzda 6.233 öğretmenimiz ve 82.729 öğrencimiz ile hayırlısı ile başlıyoruz. Sizlerin de malum olduğu üzere 5 -9 Eylül tarihleri arasında ana sınıflarında ve ilkokul 1. sınıfa gidecek öğrencilerimizin eğitimine başladık.
Yavrularımıza yeni eğitim öğretim yılları hayırlı olsun diyorum ve bu eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, eğitim camiasına ve öğrenci ailelerimize güzellikler getirmesini Cenab-ı Hak'tan temenni ediyorum. Sizlerin de malum olduğu üzere temel eğitimin en önemli alanlarından birisi de meslek eğitimdir.
Mesleki eğitim hem gençlerimizin çalışma hayatına donanımlı bir şekilde hazırlanması hem de ülkemizin ekonomik bakımdan kalkınmasında son derece ehemmiyeti olan, ara eleman ihtiyacının temin edilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. İlimiz genelinde; il merkezinde 12 ilçelerde 23 olmak üzere toplam 35 mesleki eğitim kurumu bulunmaktadır. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde 865 öğretmenimiz görev yapmakta ve 5 Eylül tarihi 2022 tarihi itibariyle de 6.605 kayıtlı öğrencimiz öğrenim görmektedir. Tabii ki bu sayılar yeni öğretim eğitim öğretim yılında artma potansiyeline sahiptir.
Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde 32 Meslek Eğitim Merkezinde 2.924 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Hepsini birlikte değerlendirdiğimizde mesleki eğitimden toplam 9.529 öğrencimiz bulunmaktadır. İlimiz genelinde ortaöğretimde öğrenim gören 19.907 öğrencinin %33’ü meslek liselerinde örgün eğitim görmektedir. Mesleki eğitimin önemini dikkate aldığımızda bu oranın yeterli olmadığını söyleyebiliriz.
Kıymetli konuklar mesleki ve teknik eğitimin öğrencilerimiz ve ailelerimiz tarafından tercih edilmesi için, gençlerimizin okulu tamamladığında daha hızlı ve kolay bir şekilde istihdam edilebileceği, iş dünyasının ihtiyacı olan alanlara yönelik mesleki eğitim kurumları açılmasının büyük önem taşıdığını da söylemek durumundayız.
Türkiye'de gerek artan refah seviyesi ile birlikte iç hatlarda havayolu taşımacılığının hızlı bir şekilde gelişme göstermesi gerekse ülkemizin küresel düzeyde havayolu taşımacılığının merkez noktalarından biri olması ve son yıllarda büyük gelişme gösteren turizm sektörü, havayolu ulaşımının öneminin artmasına da sebep olmuştur.
Bu öneme binaen Türkiye’de son 20 yılda yapılan yatırımlarla havalimanı sayısını bugün 60'a çıkarmıştır. Havayolu taşımacılığının hızlı gelişme göstermesi ve havalimanı sayısının sürekli artması bu alanda uçak bakım alanında çalışacak teknik eleman ihtiyacını da arttırmıştır. Bu ihtiyacı karşılayacak olan, uçak bakım teknolojisi alanında öğrenim gören genç teknik elemanlar olacaktır.
Keçiborlu'da açılmış olan Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hem gençlerimizin istihdamı hem de ülkemizin havacılık sektörüne katkısı bakımından çok önemli bir eğitim kurumu olması, Isparta olarak Keçiborlu olarak bizlere gurur vermektedir" şeklinde konuştu.