Her Köyden Bir Aylin, Bir Meral, Bir De Süleyman Çıksın’

İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur: Ben istiyorum ki her köyden bir Aylin Cesur, bir Meral Akşener, bir Süleyman Demirel çıksın dedi.

İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur: “Artık kadınlar her yerde olmalı. Kadınlar her alanda daha çok söz sahibi olmalı. Ben istiyorum ki her köyden bir Aylin Cesur, bir Meral Akşener, bir Süleyman Demirel çıksın. Isparta halkı beni teveccüh ederek seçti” dedi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur: Isparta’da ve Türkiye’de birçok iyi yönetici kadınlarımız var. Ancak birçok sektörde ve kurum da yeterli sayıda kadınımız yok. Hala erkek egemen bir topluma sahibiz’ dedi.

Isparta’nın siyasi tarihinde ki 2. kadın milletvekili olarak tarihe geçen Dr. Aylin Cesur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Hem Doktor hem de Milletvekili unvanı ile Türkiye’nin EN’leri arasında yer alan Aylin Cesur: “Isparta’da ikinci kadın milletvekiliyim. Bununla gurur duyuyorum. Bu bir başlangıç. Isparta’da ve Türkiye’de çok iyi yönetici kadınlarımız var. Bir çok sektörde ve kurum da yer alıyoruz, fakat yeterli sayıda değil. Hala erkek egemen bir toplumdayız. Üzülerek söylüyorum ki Isparta’da da kadınlarımız gerektiği iş pozisyonlarında değiller.  Eğer her yerde kadın olursa daha zarif daha yaşanılabilir Türkiye olacaktır” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur Türkiye’de kadın olmak zor dedi. Cesur; “Benim kadın milletvekili olarak yaşadığım zorluklar tabi ki var. Ben tüm kadınların hakkını savunmak için, mücadele etmek için varım. Süleyman Demirel’in yanın da yetişmiş biri olarak kadının ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Bizler kadın olarak Atatürk’e minnet borçluyuz.  Ben İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in milletvekili adaylığı teklifini kabul etmemde ki sebeplerden biri de kadın bir genel başkanımızın olmasıdır.  Ben Türkiye’de kadınların her zaman iyi bir yerde olmasını istiyorum. Eğer Türkiye yoksullaşmışsa en çok kadın yoksullaşıyor, adaletsizlik varsa en çok kadın da adaletsizlik oluyor. Türkiye’de bir olumsuzluk varsa her zaman kadınların omuzlarına yükleniyor. Artık kadınlar her yerde olmalı. Kadınlar her alanda daha çok söz sahibi olmalı. Ben istiyorum ki her köyden bir Aylin çıksın, bir Meral, bir Süleyman çıksın. Eğitim de kadınlarımız yeterli yerlerde olmalı.  Isparta halkı beni teveccüh ederek seçtiler.  Bir kadın olarak Isparta’ ziyaret ettiğimiz köylerde, toplantılarda halkımız kadınlara veya bana daha kolay dertlerini anlata biliyorlar, kadınlı erkekli yaptığımız toplantılarda daha verimli oluyor” dedi.

Cesur, ayrıca bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri