Isparta 6 Dilde Tüm Dünyaya Tanıtılıyor

Kültür Turizm İl Müdürlüğü, kentin tanıtımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Kültür Turizm İl Müdürlüğü, kentin tanıtımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Bakanlığa bağlı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Isparta Valiliği öncülüğünde çalışmalarını yürüttüklerini belirten İl Müdürü Ali Göçer, “Isparta'mızı 6 dilde tüm dünyaya tanıtıyoruz" dedi.

Bir çok güzelliğe ev sahipliği yapan şehir, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor. Kentin daha fazla ziyaretçi kabul etmesi içinse İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tanıtım atağı başlatıldı. Başta bakanlığa bağlı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Isparta Valiliği öncülüğünde, ilimizi dijital platformlarda 6 dilde anlatan tanıtım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Son yıllarda turizm tanıtımının dijital platformlara yöneldiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Göçer, “İlimizde tüm Türkiye'de Bakanlığımıza bağlı, Türkiye Turizm Tanıtma Geliştirme Ajansının bünyesinde tüm illerde, önce 7 ilde kurulan il tanıtım geliştirme kurulları var. Biz de Türkiye'deki 8. pilot İliz Isparta olarak. İlimizde Sayın Valimizin başkanlığında 12 kurulun bulunduğu bir kurul var. Bu kurul her 2 ayda bir toplantısını yapıp öncesinde alınmış kararları ve sonrasında ne yapılabileceğini konuşuyor.

Bu kurul içerisinde biraz önce söylediğim gibi Sayın Valimizin Başkanlığında sekreteryası İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Isparta Belediye Başkanlığımız, 2 tane üniversitemiz, İl Özel İdaremiz, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü gibi ilgili icracı turizmle ilgili yatırım yapabilecek resmi kurumlar ayrıca 2 tane ilde faaliyet gösteren STK’mız var.

Bunlarla beraber biz aylık, yıllık, 3’er aylık dönemlerde aksiyon planlarımızı hangi dönemde hangi festival yapılır, hangi ilçemizde hangi değer vardır, bunu hangi kurumun yatırımıyla çözebiliriz noktasında bir çalışma yapıyoruz.

2021 yılının Ağustos ayından itibaren de ilimizdeki bu kurul çok aktif ve verimli çalışıyor. İlimizdeki tüm kurul kurum ve kuruluşların turizmle ilgili olumlu destekleri ve katkılarıyla bu zaten bizim ilimize gelen misafir ve turist sayımızla sürekli yansıyor. Bizim şu anda 2023 yılı için planladığımız veya Davraz ile ilgili söylediğimiz ve planlamaları da bu kurulun kararları çerçevesinde yapıyoruz. İlgili kurumlar bu yatırımlarını planlıyorlar ve bu çalışmaları yapıyoruz.

Son dönemin tanıtımı dijital mecralara kaydığı için, yani sosyal medya üzerinden yapıldığı için biz bir kurul vasıtasıyla da ilimizde Tanıtım faaliyetlerini, bakanlığımızla birlikte yürütmek üzere Go Türkiye platformu üzerinde Go Isparta diye yani tüm dünyaya Isparta’yı bakanlık üzerinden anlatan bir tanıtım platformu var ve buna bağlı olarak da sosyal medya üzerinden Go lsparta ve Gezsen Isparta sosyal medya hesaplarımız aktif.

Sürekli burada güncellemeler yapıyoruz. Isparta’nın tanıtımına yönelik olarak ve 6 dilde tüm uluslararası pazara dağıtıldığı için ilimizi bakanlığımız üzerinden o ülkelere de anlatmış oluyoruz. Böylece daha geniş kitlelere ulaşmış oluyoruz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri