Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden Motosikletlilere Sıkı Denetim

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden Motosikletlilere Sıkı Denetim

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Isparta’da motosikletlerin sebep olduğu gürültü kirliliği şikayetlerinde artış yaşandı. Şehir genelinde birçok mahalleden gelen bu şikayetler üzerine Isparta Emniyet Müdürlüğü, motosikletlilere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı.

Mahalle Sakinlerinin Rahatlığı İçin Denetimler Artırıldı

Özellikle egzoz sesleri yüksek olan motosikletlerin yarattığı rahatsızlık, mahalle sakinlerinin en çok dile getirdiği sorunların başında geliyor. Bu sorunun önüne geçmek isteyen Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde sıkı denetimlere başladı. Denetimler kapsamında, rutin trafik kontrollerinin yanı sıra motosikletlerin egzoz sistemleri de titizlikle inceleniyor.

Kask, Plaka, Ehliyet ve Egzoz Denetimi

Emniyet ekipleri, yaptıkları kontrollerde sürücülerin kask, plaka ve ehliyet gibi zorunlu belgelerini kontrol ederken, aynı zamanda motorların egzoz sistemlerini de denetliyor. Yasal sınırların üzerinde ses çıkaran egzozlara sahip motosikletlere cezai işlem uygulanıyor. Bu kapsamda, birçok motosiklet sürücüsüne idari para cezası kesildiği ve bazı motosikletlerin trafikten men edildiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri