Isparta’da güvenli şehir slagonu artık alışılagelmiş bir durum ama biz Isparta’da güvenli şehirden çok güvenli eğitim şehri olmasını daha çok önemsiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bu konuda da belli bir mesafe kat ettik. Kamu kurumları ve öğrenci aileleriyle yaptığımız görüşmelerde bu algının oluştuğunu görmek bizi mutlu ediyor.
Bugün ben bu projeye destek veren Devlet Hastaneleri ve Özel Hastaneleri ziyaret ettim. Görüştüğümüz her kesimin bu projeden bahsetmesi ve projeye destek vermesi bizi mutlu ediyor. Dünde üniversiteye gittim, oradan da güzel tepkiler geliyor. Isparta’daki sivil toplum ve oda kuruluşlarının öğrencileri merkeze koyan bu çalışmaya destek vermesi bizim için önemlidir.
Bunun bir ayağı da güvenli eğitim yoludur. Aileler çocuklarını okula gönderirken acaba yolda sorunla karşılaşırlar mı kaygısı taşıyorlar. Biz ailelerin bu tür kaygılar içinde olmasını istemiyoruz. Güvenli Eğitim Yolu formatındaki en önemli formasyonumuzda trafik bilincini tüm kamuoyuna yansıtmak ve algılatmak olduğu gibi belki ebeveynlere bunları çocuklar üzerinden algılatmak ve benimsetmek şeklinde bir olgu yaratmak istedik. Bunda da belli bir mesafe alındığını görmek bizi sevindiriyor.
İkincisi yapılan bu çalışmada da bu amaçla yapıldı. Amaç; çocuklara trafik bilincini hem küçük yaşlarda benimsetmek hem de okulun diğer öğrencilerine de bunu yansıtmak. En önemlisi de bunu ailelerine yansıtabilmek.
Sadece trafik polisleriyle okul yolu güvenliğini sağlamak fiziki olarak da mümkün değil. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu konuda ciddi işler düşüyor. Bu anlamda öğretmen ve öğrencilerden ciddi beklentilerimiz var. Ama şu ana kadar yaptığımız çalışmalardan aldığımız yansımalar ışığında bu bilincin yerleşmiş olduğunu söyleyebilirim.