ISUBÜ 2022-2023 Akademik Yıl Açılışı Gerçekleştirildi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yıl Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yıl Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Akademik Yıl Açılışında Üniversitemiz tanıtım videosu gösterime sunuldu, SDÜ Akademik Orkestrası müzik icrasında bulunduktan sonra konuşmalara geçildi.

İklim Elçisi ve Üniversitemiz Öğrenci Konsey Başkanı Enes Talha Kılıçarslan yaptığı konuşmada; “Gelecekte tüm dünya ülkeleri küresel ortalama yüzey sıcaklıklarındaki artıştan farklı şekillerde etkilenecektir. Akdeniz Havzasında yer alan ülkelerden biri olan Türkiye ise iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkeler arasında yer almaktadır.

Yapılan bilimsel araştırmalar etkilerin kısa sürede tamamen yok olmasının mümkün olmadığını gösterse bile ısınmanın kaynağı bizler olduğumuz için çözümü de bizim çabalarımızla sınırlıdır. Hepimiz, ben, sizler, hükümetler, bütün kurum ve kuruluşlar bizden sonraki nesillere hala yaşanabilir bir dünya bırakmak için iklim değişikliği ile mücadele etmeli ve gerekli uyum önlemlerini almak için uğraş vermelidir."dedi.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, “Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Törenine hepiniz hoş geldiniz diyorum. Sözlerime yeni akademik yılımızın üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek başlamak isterim. Üniversitemiz genç ve dinamik ve aynı zamanda tecrübeli bir yükseköğretim kurumudur. Her ne kadar kuruluş yılımız 2018 olarak görülse de temellerimiz 1976 yılına kadar dayanmakta, 46 yıldır aktif bir şekilde eğitim öğretim gerçekleştirilmektedir. Birincil amacımız; yeni hedefler belirleyerek, geçmişten aldığımız birikimi geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmak, eğitim ve araştırma çalışmalarımızla ülkemizin geleceğine katkı sunmak olacaktır.

Üniversitemiz sadece teorik eğitim sunan bir kurum olmaktan öte, öğrencilerine akademik kadrosu ile çağın gerektirdiği eğitimi veren, aldığı eğitimi pratikte de gösterebilen ve uygulamalı eğitim modeli ile sektörde de uygulamasına fırsat tanıyan bir yükseköğretim kurumu olarak diğer üniversitelerden farklılaşmaktadır. Öğrencilerimizin iş dünyasına hazır bir şekilde daha deneyimli ve daha donanımlı birer mezun olmalarını sağlamak için elimizden gelen tüm desteği sağlamaktayız. Biz üniversitemizi, öğrencilerimizin geleceği açısından “Değişimin başladığı yer…” olarak görüyoruz...” dedi.

Konuşmaların ardından akademik personelle hatıra fotoğrafı çekilmesinin arından program sona erdi.

Programa katılması beklenen Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konferansı ise ileri bir tarihe ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri