ISUBÜ DSİ'yi İşaret Etti

ISUBÜ DSİ'yi İşaret Etti: Devlet Su İşleri’nin (DSİ) halen daha açık kanallarda ve denetimsiz olarak göl suyunu bahçelere vermeye devam etmekte.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi, Eğirdir Gölü’nde yaşanan kuraklık ve olumsuz gelişmelerle ilgili basın açıklaması yayınladı.

Açıklamaya göre, gölün su kotunun 914,40 ve ortalama derinliğinin 4 metreye düştüğü belirtilirken, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) halen daha açık kanallarda ve denetimsiz olarak göl suyunu bahçelere vermeye devam etmekte olduğuna dikkat çekildi.

Eğirdir Gölü ile ilgili özetle şu bilgiler paylaşıldı; “Gölün su bütçesi, göl ekosistemi aleyhine bozulmuştur. Günümüzdeki iklimsel değişimlere bağlı olarak yeraltı ve yüzey suyunu besleyen yağmur ve kar yağışındaki görece azalma, gölün su bütçesinin iyileşmesine yönelik iyimser bir projeksiyon göstermemektedir.

Yağış miktarında azalmaya rağmen gölü besleyen kaynakların kullanımında kısıtlamaya yönelik her hangi bir önlemin alınmayışı günümüzdeki sorunların oluşmasına neden olmuştur. Gölün 30.07. 2024 tarihi itibari ile kotu 914,40 ve ortalama derinliği 4 m’ye düşmüştür. Ölçülen değerler DSİ su alma düzeyi olan 914,62’nin de altındadır (Şekil 1). Ancak DSİ hala açık kanallarda ve denetimsiz olarak göl suyunu bahçelere vermeye devam etmektedir” .

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri