Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin, ilçelerde ki Meslek Yüksek Okullarını canlandırması ile ilçelerin ekonomik ve sosyal yaşam döngüsü de ayağa kalktı. Özellikle Yalvaç ve Eğirdir’de ki Meslek Yüksek Okullarının, Fakülteye çevrilmesiyle öğrenci popülasyonu da arttı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla 2018 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılarak kurulan ISUBÜ, 4 yıllık sürede büyük yol kat etti. Konuyla ilgili Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler: ’17 tane olan Meslek Yüksek Okulumuzu, 19’a çıkardık. Organize Sanayi Bölgesi MYO’yu açtık. O bölgeye işadamlarımızın da desteğiyle büyük bir kampus alanı yapacağız. OSB MYO’da 2 bölümümüz bulunuyor.
7 öğretim elemanı ve 150 öğrencimizle, memleketimize olan hizmetimizi sürdürüyoruz. İlçelerde ki makus talihi yendik. Bina ve laboratuvarlarımızı güçlendirdik. Gerekli alt yapımızı tamamladık. Biz ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Türkiye’de mesleki eğitim veren üniversite konsepti.
İŞYERİ EĞİTİM MODELLERİMİZİ BAŞLATTIK
Fakültelerimizde 7-1, MYO’larda 3+1 modelimizi hayata geçirdik. Öğrencilerimiz kendi alanlarıyla ilgili 4 ay boyunca tam zamanlı iş yeri eğitimi alıyor. Öğrenci arkadaşlarımızı sadece teorik eğitime değil, uygulamalı eğitime geçirdik. İş tecrübesi kazanmaları son derece önemlidir.
ÇALIŞARAK ÖĞRENİYORLAR
Her dönem öğrencilerimizle anket düzenliyoruz. Bu anketlerin özetinde yüzde 95 memnuniyet ölçüyoruz. Şu anda ki uygulamamızdan hem öğrencilerimiz hem de öğretim elemanlarımız memnun. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin istihdam oranları oldukça yüksek. Örneğin, aşçılık ve turizm alanında istihdam oranımız yüzde 92. Diğer alanlarda istihdam oranımız yüzde 65’leri geçiyor. Turizm ve aşçılık alanında Antalya’nın avantajını yaşıyoruz. 4 Meslek Yüksek Okulu’nda aşçılık bölümümüz var. Geleceğe yönelik bölümlerimizle istihdamın önünü açıyoruz” dedi.