Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında kısa bir değerlendirme yapan ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, “Burada Onursal Başkanımız Sayın Şevket Demirel ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisini odamıza davet etmek istedik, ancak o bizden önce davranarak, hem tesisleri görmemiz ve gezmemiz hem de çalışmalarımız hakkında bilgi almak üzere Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı Elmataş Tesislerine davet etti.
Öncelikle kendisini sıhhatli görmek bizlere moral verdi. Burada kendisine yaptığımız çalışmalar ve yeni projelerimiz hakkında bilgiler verdik yeni projelerimizi paylaştık. Kendisinin gönülden desteğini almak istedik.Ayrıca Meclis toplantımıza da davet ettik. Burada bulunmaktan memnun olduk.”dedi.
ITSO Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıyı değerlendiren İşadamı Şevket Demirel şu bilgileri verdi:
“Arkadaşlarımı buraya davet ettim. Burası İslamköy Atabey Ovası 15 bin hektarlık, 150 bin dönümlük bir alanın ortasında kurulmuş müstakbel verilerine göre kapasite seçilmiş bir tarım endüstrisi bölgesidir. Bu endüstrinin içinde bu ovada yetişmez denilen ürünleri yetiştirdik. Başlangıçta bu ovada domates olmaz deniliyordu bunu en ileri teknolojilerle gerçekleştirdik. Tecrübelerimizden müsvet neticeler aldık. Şimdi pekala ekiyorlar, burada yetişen domatesi yalnız Isparta halkı değil Antalya ve İstanbul da yiyor Türkiye’nin üretime ihtiyacı var gıda üretimi bunun başındadır.
Burada bulunan işadamı arkadaşlarıma genellikle söylediğim şudur; Hepiniz televizyonda seyredersiniz rakamlar okursunuz, bu kafi değil rakamlar göze hitap eder bazı şeylerin göze kulağa hitap etmesi gerekiyor, makine sesi duyulması, üretim miktarının ölçülmesi, ilerlemelerin takip edilmesi lazım. Arkadaşlarıma bugün tarım ovaları gezimi anlattım. 2 yıl içinde büyük değişiklikler olduğunu, ovada sulama oranın 2 yıl içinde de yüzde 40’dan yüzde 70’e çıkacağını öngörüyorum. Yakın gelecekte endüstri ve şahsi olarak bu ovaların bütün Isparta halkının refahına hizmet edeceğini düşünüyorum.
Değerli İşadamı arkadaşlarıma yaptıkları işleri birer birer anlattırdım. Yaptıkları çalışmalardan birinci derece heyecan ikinci derecede ümit kazanmalarını istedim. Bütün arkadaşlarım yarın için projelerle dolular, ellerindeki projeleri küçük saymasınlar, küçükten büyük meydana gelir, küçükler toplanır büyür. Hedefleri çok iyi, yatırımları akıllıca, düşünün sadece bir domatesin 40 yerde kullanılıyor. Bunun için gelişmeleri yakından takip edip ihtiyaçları belirlemeliyiz. Bizde medeniyetler seviyesinin en üstüne ulaşmak için uğraşıyoruz. Topyekün kalkınmada; topyekin eğitim, topyekün sağlık, topyekün sanayi,topyekün ileri teknolojilerin kullanılması gerektiğini söylüyorum.
Ben arkadaşlarımın ittifak halinde çalışmalarından memnuniyet duydum. Memleketimiz huzur içinde yetiştirdiği insanları daha müreffeh edecek olan güce sahip. Bunun için Allah memleketimizi, arkadaşlarımızı, tüccarımızı, esnafımızı ve sanayicimizi korusun.”