Keçiborlu’da Ulaşım Kaosu

Keçiborlu’nun, Hacıköyü ve Kükürt mahallerindeki çevreyolu (toplayıcı yol), mezarlık yakınındaki arsa sahibi 3 kişinin izin vermemesi sonucu kapatıldı.

Artık mezarlıktan çıkan veya sanayiden çıkan bir kişi Keçiborlu’ya gelebilmek için Hasyem yanından veya Opet yanından yaklaşık 6-7 km daha fazla dolaşmak zorunda kalıyor.

Karayolundaki bariyerin kapatılması ve çevre yolunun kapatılması bu bölgedeki ulaşımda kaosa neden oldu. Belediye Başkanı Turgut Soykan sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyleyerek, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “İlçemizin Kükürt ve Hacıköyü mahallerinde, yeni binalar, yeni siteler çoğaldıkça ve karayolları yol kenarlarını bariyerle kapattıkça, bu bölgemize çevreyolu ihtiyacı doğdu.

1969 yılında yapılmış olan imar planımızda bu yol bırakılmış, kimse itiraz etmemiş ve onaylanmış. İmar yasasında yollar arsa sahipleri tarafından bedelsiz olarak terk edilir. Yaklaşık 3km’lik bu bölgede kooperatiflerle bina sahipleri yola terk yaptılar ve muvafakat verdiler. Bütün vatandaşlarımız bedelsiz terk yaptılar. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bu vatandaşlarımız 7 bin insanımızın hayır duasını almışlardır. Ancak Gönül Yayla, Fahriye Tuncel ve Ali Tütüncü isimli vatandaşlarımız yol açmamıza razı olmadılar. Gönül YAYLA’ya başka bölgeden arsa teklif ettik, razı olmadı. Bu kişilere bölgedeki rayiç bedel üzerinden para önerdik. Kabul etmediler.

Gül Sitesi yol için bölgede metrekaresi 3 TL’den arsa satın aldı. Bölgedeki kooperatiflerden rayiç bedel topladık. 8 ila 10 TL arasında rakamlar bildirildi. Biz 5 TL olarak önerdik. Ancak kabul etmediler. O bölgede izale-i şuyu kararı ile mülk sahibi Ali Tütüncü tarafından satın alınmış, metrekaresi 32 TL’lik rayiç bedelini mahkemeden istediler.

Karayollarının 14 TL ile kamulaştırma yaptığı bir bölgede 32 TL fiyat verildi. 3 kişi için sadece yol için ödememiz gereken para ‘125 bin TL ’idi. Bu parayı Keçiborlu Belediyesi’nin ödemesi kesinlikle mümkün değildi. 15 gün içinde ödememiz istenen bu parayı ödeyemediğimiz için kamulaştırma kararımızdan vazgeçtik.

Arazi sahipleri yolu bozmamızı, tarla haline getirmemizi istediler. Belediye olarak, bu şahıslara başka bir öneride bulunduk. Arazileri için kira ödeyebileceğimizi ve yolu istedikleri yerden geçirebileceğimizi bildirdik. Cevap olarak açılan yol iş makinesi ile Ali Çakır isimli şahıs tarafından bozulmak suretiyle ulaşıma kapatıldı.

Belediye olarak ve şahsım olarak, hukuk kuralları içinde kalmak zorundayız. Karayollarının, sanayi çarşısı yakınındaki karşıya geçiş yerini bariyerle kapatması sonucu tamamen çaresiz kalan vatandaşlarımızın yani 7 bin insanımızın bu sorununu çözmek zorunda olduğumu biliyorum. Ancak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 7 bin insanın ve Belediyemin hakkını sonuna kadar korumaya devam edeceğim.

3 TL, 5 TL, 8 TL gibi rakamların geçerli olduğu bir bölgede 32 TL gibi bir rakamı rayiç bedel olarak kabul etmem ilçe halkıma haksızlık olurdu. Bu soruna başka türlü bir çözüm bulmak benim görevim ve bu sorunu en kısa sürede çözeceğim. Vatandaşlarımızın bir kazaya maruz kalmamaları için Hasyem yanından veya Opet yanından dönüp gelmelerini rica ediyorum. Sorun en kısa sürede çözülecektir.” dedi.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri