Kent Ekonomisine TKDK Desteği

Kent Ekonomisine TKDK Desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun, IPARD II 3. Proje Çağrı Dönemindeki “302. Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri” kapsamındaki proje başvuruları sona erdi.

Bu tedbir kapsamında; Tıbbi Aromatik Ürünler, Seracılık, Arıcılık, Kırsal Turizm, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Kültür Balıkçılığı, Makine–Ekipman Parkları ve Yenilenebilir Enerji başlıklarında projeler kabul edildi.

TKDK Isparta İl Koordinatörlüğüne bu çağrıda ilk etapta, Toplam Yatırım Tutarı 33.78 Milyon TL olan 43 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerin hibe destek tutarı ise 17.44 Milyon TL dir. Projelerin dağılımı ise şöyledir;  Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve İşleme: 22 , Arıcılık: 5, Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler: 4, Kırsal Turizm: 6, Su Ürünleri Yetiştiriciliği: 1, Makine Parkları: 1, Yenilenebilir Enerji: 4 proje.

Toplam uygun harcama miktarlarının %65’ i oranında hibe ödemesi yapılacak olan bu projelere aynı zamanda KDV muafiyeti de uygulanacak.

TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, 3. Çağrı dönemi sonuçları ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi;

30 Mart 2018 itibariyle üçüncü çağrı döneminin, 302. Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri kapsamındaki proje başvurularını aldık.

Teslim alınan projeler ile ilgili inceleme ve değerlendirme süreci önümüzdeki günlerde başlayacak olup, uygun bulunan projelerle Kurum Merkezinden gelecek takvim doğrultusunda sözleşme imzalanacaktır.

Bu güne kadar TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü olarak Isparta’mıza değişik sektörlerde yeni işletmeler ve yeni değerler kazandırdık. Aynı hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kurum olarak amacımız İlimize AB standartlarında modern, verimli, sürdürülebilir işletmeler kazandırmaktır. Bu kapsamda yoğun bir gayret gösteriyoruz.

Bu çağrı döneminde Kurumumuzun bayan ve genç yatırımcılar için uygulamış olduğu pozitif ayrımcılık politikası da meyvelerini verdi. Nitekim teslim alınan projelerde, proje sahiplerinin 19’u kadın yatırımcı olup,  28’i 40 yaşın altındadır.

Aynı zamanda IPARD II 3. Çağrı ilanı kapsamında desteklenecek başlıklardan olan; 101-Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri kapsamında; Besi ve Süt Hayvancılığı, Kanatlı Eti Üreten ve Yumurta Üreten işletmelere yönelik yatırımlar için proje başvuruları halen kabul edilmekte olup, projelerin son teslim tarihi 13 Nisan 2018 dir.

Proje sahiplerimize Kurumumuza olan güven ve ilgililerinden dolayı teşekkür ediyor, İlimizin ekonomik yapısına ve istihdama büyük katkılar sağlayacağına  umduğum bu yatırımların Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri