15 temmuz FETÖ'cü kanlı darbe girişimi devlette sadece kadro anlamında değil ekonomik anlamda da büyük zararlar verdi. 15 temmuzun ardından vergi gelirlerinin düşmesi nedeni ile özellikle küçük belediyeler sıkıntılı günler geçiriyor.15 Temmuzun ardından Türkiye'de başlayan sıkıntılı sürecin artçı depremleri hissedilmeye devam ediyor. 15 temmuz kanlı darbe girişiminin ardından devletin vergi gelirlerinde düşüş yaşanması belediyelerin iller bankası payının da azalmasına neden oldu. Örneğin Büyükkabaca Belediyesi iller bankasından aylık, bu ay için 60 bin TL pay alabilecek. Oysa belediyenin sadece personel gideri aylık 130 bin TL. Benzeri sıkıntının çok sayıda belediyede yaşandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz gün TV programına katılan Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin'de benzeri sıkıntıları dile getirmişti.
15 TEMMUZ'DAN SONRA ZORLU VİRAJ
15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında ülkece zor bir viraja girildi. Bunun yansımaları hala daha devam ediyor. Örneğin büyükkabaca Belediyesi bu ay iller bankasında 60 bin TL para alacak. Oysaki b çalışan personelin maaşları toplamda 130 bin TL'yi buluyor. Hal böyleyken belde ve ilçe belediye başkanlarına büyük görev düşüyor.
'TÜRKİYE'YE YAPILAN EN BÜYÜK KÖTÜLÜK'
İlçe ve belde belediye başkanları çektiği sıkıntıları '15 Temmuz kanlı darbe girişi sonrası Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük bir yara aldık. Halk bu durumdan en çok etkilenen kesim. Dolaylı yollardan dağdaki çobanı, köydeki vatandaşı ve şehirde yaşayan insanlarımızı yani herkesi etkilemiştir. Darbe sonrası yaşanan vergi gelirimizdeki düşüş nedeni ile halkın hizmet alım seviyesi de etkilenmiştir. İller bankasından gelen pay ile biz hala hizmet götürüyoruz, bu pay oranı düştüğü zaman hizmet götürmekte büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Buradan anlaşılacağı üzere 15 Temmuz darbe girişimi ülkemize yapılan en büyük kötülüklerden biridir' diyerek 15 temmuz sonrası yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.
DURUM BÜTÜN BELEDİYELERDE AYNI
15 Temmuz darbe girişiminden sonra devletin vergi gelirinde de önemli bir düşüş yaşandı. Hal böyle olunca içinde bulunduğumuz durum kaçınılmaz hale geldi. İller bankası bu gelir dağılımını nüfus oranına göre %6 oranında yapmaktadır. Küçük belediyelerdeki nüfus oranı düşük olduğu için hizmet götürmek için aktarılan payda dolayısı ile düşmüştür. Bu durum Türkiye Genelindeki bütün belde ve ilçe belediyelerinde aynıdır.