O Kazanın Üstünden 47 Yıl Geçti....

154 Kişinin Öldüğü Uçak Kazasının Üstünden Tam 47 Yıl Geçti...

Takvimler 19 Eylül 1976’yı gösterdiğinde gece saat 23:00 sularında Karatepe’ye çarparak infilak eden Türk Hava Yolları’na ait Boeing 727 2F2 model uçak, Türkiye sınırları içerisinde gerçekleşmiş en büyük uçak kazalarından biri olarak biliniyor.

Bu kazada 7’i personel olmak üzere toplam 22 vatandaşımız ve 133 yabancı uyruklu olmak üzere 154 kişi yaşamını yitirmişti.

TC-JBH4 kuyruk numaralı “Antalya” ismindeki bu Türk uçağının gerçekleştirdiği kaza, birçok insanın hafızasından silinemeyecek travmalara neden oldu. Yakıt kokusuna karışmış yanan insan eti kokusu kolay kolay da şahitlerin burnunun ucundan gidecek gibi değil.

Uçak 150 metre (492 feet) irtifaya indiğinde, kaptan pilot Celal Topçuoğlu uçağın alçalışını fark ederek hemen kokpite döndü. Tam güç vererek uçağı tırmanışa geçirmeye çalıştıysa da uçak saat 23:15'te Karatepe mevkiinde sağ tarafından bir tepeye çarptı.

Kazada bağımsız Aydın milletvekili Kemal Ziya Öztürk ile 1972'de Sofya'ya kaçırılan Truva uçağının hosteslerinden Feyzan Güngör'ün de aralarında bulunduğu 154 kişi yaşamını yitirdi. Antalya'da mobilya tasarımcılığı yapan, zamanın Antalya Gazetesi spor yazarlarından Raif Baysan da bu kazada yaşamını yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri