SDÜ, Çarıkçı İle Yeni Bir Döneme İlerliyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’ne ilk kez 2015 yılında atanan ve o tarihten itibaren görevini sürdüren Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, SDÜ’nün 2023 yılı hedeflerinden bahsetti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’ne ilk kez 2015 yılında atanan ve o tarihten itibaren görevini sürdüren Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, SDÜ’nün 2023 yılı hedeflerinden bahsetti.

Göreve gelirken üniversite için ‘İç huzur, Kalite, Akreditasyon ve Dijitalleşme’ kriterlerini belirlediğini belirten Çarıkçı bu başlıklar hakkında detaylar verdi.

Geçtiğimiz hafta ‘SDÜ’nün 2023 hedefinin ‘Araştırma Üniversitesi Olmak’ olduğunu ifade eden Rektör Çarıkçı, ikinci bölüm değerlendirmesinde ise ‘Rektör olurken, üniversite de iç huzur, kalite, akreditasyon ve dijitalleşme’ demiştim. 2023 yılına sadece aylar kaldı ve hedeflerimize neredeyse ulaşmak üzereyiz’ dedi.

‘Araştırma Üniversitesi SDÜ’ MOTTO’sunu geçtiğimiz hafta açıklayan İlker Çarıkçı, Ülkemizin kuruluşunun 100. yılına yakışır bir hedefimiz var. Bu hedefimizde SDÜ’yü Araştırma Üniversitesi haline getirmek’ dedi.

İÇ HUZUR

Rektör Çarıkçı "SDÜ’de bir dönem FETÖ nedeniyle çalışanlar arasında yaşanan huzursuzluk yerini artık iç huzura bıraktı." Dedi

KALİTE

2023 hedefleri arasında yer alan kalite hakkında da konuşan Çarıkçı: “Süleyman Demirel Üniversitesi Kalite Güvence Ofisi, yükseköğretim kurumlarında kalite güvence sisteminin kurulmasına yönelik olarak yaşanan güncel gelişmeler doğrultusunda, sürecin daha etkin ve verimli yönetilmesi, planlı olarak izlenmesi ve raporlanması amacıyla kalite süreçlerinin tamamının organizasyonu, planlanması, izlenmesi ve raporlanması faaliyetlerini yürütmek üzere kurulmuştur. Bunda da başarılı olduk” dedi.

AKREDİTASYON

Çarıkçı "Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından ‘Araştırma Üniversitesi’ olarak akredite edilmek istiyoruz. Eğitim, araştırma ve misyonlarımızla ilgili akredite olmak istiyoruz. Bu doğrultu da emin adımlarla ilerliyoruz." Dedi.

DİJİTALLEŞE

Dijitalleşme hedefleri hakkında da bilgi veren Rektör Çarıkçı: ‘Artık Dünya’yı daha da iyi tanımak istiyoruz. Bilişim alt yapısına çok büyük önem verdik. SDÜ’de her şey artık dijitalleşme yolunda ilerliyor." Dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri