SDÜ Tıp'ta Facia Yaşandı

SDÜ Tıp'ta Facia Yaşandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin poliklinik girişinde bulunan engelli asansörünün halatının kopması sonucu iki yabancı uyruklu kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, dün sabah saatlerinde yaşanan talihsiz olayda, yaklaşık dört metre yükseklikte hizmet veren engelli asansörünün halatının kopması sonucu, asansör içerisindeki hastalar zemine çakıldı. Olayda, bir kişinin beyin kanaması geçirdiği, diğerinin ise omurilik kemiklerinin hasar gördüğü öğrenildi.

Halatı kopan asansörün etrafı güvenlik bandıyla kapatılırken, bakım eksikliği nedeniyle bu kazanın meydana geldiği iddia ediliyor. Engelli hastalar ve yakınları, asansörün bir an önce onarılmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, engelli hastalar ve yakınları, dik ve yüksek merdivenlerden vatandaşların yardımıyla inmek zorunda kaldıklarını aktardılar.

Hastanenin aldığı talimatlarda, asansörlerin rutin bakım ve onarımlarından teknik servis biriminin sorumlu olduğu, bakım ve onarımların aylık olarak yapılacağı ve kayıtların teknik serviste muhafaza edileceği belirtilmişti. Ancak, bu engelli asansörünün en son bakımının ne zaman yapıldığı merak ediliyor.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri