‘Sev, Koru ve Yaşat’ Protokolü İmzalandı

Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretimi ve işletme Kooperatifi’nin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği Sev, Koru, Yaşat isimli projesi sayesinde toplumun dezavantajlı kesimlerine destek sağlanacak.

 

Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretimi ve işletme Kooperatifi’nin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği Sev, Koru, Yaşat isimli projesi sayesinde toplumun dezavantajlı kesimlerine destek sağlanacak. Proje için hazırlanan protokole dün imzalar atıldı.

Lavanta Kokulu Köy Kadın Kooperatifi, kadınların üretimden gelen güçlerini toplumun dezavantajlı kesimlerine destek vermek için seferber ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek projenin protokolü dün Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle atıldı.  Sev, Koru, Yaşat projesi protokolü dün Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle imza altına alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük törende yaptığı konuşmada; “Bu proje bize geldiği zaman gerçekten çok duygulandık. Isparta’da birçok kadın kooperatifi ve kadın alanında çalışan sivil toplum kuruluşu var. Ancak Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretimi ve işletme Kooperatifi bu proje ile bir adım öne geçmiş oluyor. Çok önemli bir çalışma. Biliyorsunuz bizim bakanlığımızın da bu tür projelerle ilgili özel bir ilgisi var. Biz de bu alanda yapılan bütün çalışmalarda paydaş olmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Projenin bakanlık tarafından kabul sürecine de değinen İl Müdürü Kütük, “Bakanlıkla yazışmalarımızı yaptık. Buradan açık söyleyeyim 7 yıldır il müdürlüğü yapıyorum, bu kadar hızlı bir şekilde kabul gören, onay alan başka bir proje hatırlamıyorum. Konuyu Sayın Valimizle paylaştığımızda da oldukça ilgiyle karşıladı. Destekleri için kendisine de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KADINLARIN HAYATLARINA DOKUNMAK İSTİYORUZ

Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretimi ve işletme Kooperatifi Başkanı Rabia Aydemir de konuşmasında insanların hayatına dokunmak istediklerini kaydederek “Biz kooperatif olarak insanların, özellikle de kadınların hayatlarına dokunmak istiyoruz. Toplumun dezavantajlı kesimlerinin hayatlarına dokunmak istiyoruz” dedi. Proje, SS Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretimi ve işletme Kooperatifi ile Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde, köy kadınları ve dezavantajlı kesimlere (engelli, yaşlı, çocuk, kadın) ekonomik destek için gerçekleştirilecek olan bir proje. Rabia Aydemir, projenin hedef kitlesinin “SS Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretimi ve işletme Kooperatifi üyeleri, köy kadınları ve Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinden hizmet alan engelli, yaşlı, çocuk, kadın gibi dezavantajlı kesimler olduğunu belirtti. Proje esas olarak kooperatifin ürünlerinin satışından elde edilen gelirin, söz konusu dezavantajlı kesimlere destek sağlamak için paylaşılmasını kapsıyor. Aydemir, “Proje sayesinde Üretim kapasitesini artırarak, istihdam sahasını genişleterek, istihdam edilememiş gençlerimizin köye dönüşünü sağlamak, istihdam alanında rol model olmak, İlimiz, ilçemiz ve köyümüzdeki ihtiyacı olan kadın, çocuk ve yaşlılarımıza ekonomik katkı sağlamak, maddi ve manevi bakımdan onların özgüvenini arttırmak, sosyal ve hukuksal haklarının farkındalığını sağlamak, Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından dezavantajlı kesime (engelli, yaşlı, çocuk, kadın) ekonomik, sosyolojik ve psikolojik destek sağlamak” amacındayız diye konuştu.

HEDEFİMİZ: DAHA FAZLA İSTİHDAM OLUŞTURARAK BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK

Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi Başkanı Rabia Aydemir, projenin hedeflerini de şöyle anlattı; “Kooperatif bünyesinde sigortalı çalışan kadın sayısını artırmak. Proje kapsamında daha fazla üretim yaparak ekonomik katkı sağlamak. İlimizde, bölgemizde, ülke genelinde kooperatif isminin ve projenin yaygınlaşmasını sağlamak. Daha fazla istihdam oluşturarak bölge ekonomisine katkı sağlamak. Böylelikle köyden göç eden kesimin tekrar köye dönmelerini sağlamak. Bölgemizdeki dezavantajlı kesime (engelli, yaşlı, çocuk, kadın)  ulaşıp destek sağlamak” “Projenin hedefe ulaşabilmesi proje sonrası sürdürülebilirliği açısından önemlidir” diyen Aydemir, “Projenin sürdürülebilir olabilmesi için proje ortaklarının sürekli olarak iletişimde olmaları, karşılıklı olarak projenin takip edilmesi gerekmektedir. Daha fazla dezavantajlı kesime ulaşabilmek, istihdamın devam ettirilebilmesi için sürdürülebilirlik önemlidir. Projenin süresinin uzun olması ve kapsamının genişletilmiş olması gerekmektedir. Projeye ara ortaklar eklenerek projenin daha da büyütülmesi gerekmektedir. Gerekli görüşmelerin proje ortakları tarafından düzenli olarak yapılması, alınan kararların gerekli kurum ve kuruluşlarla paylaşılması gerekmektedir. Reklam ve tanıtım projenin sürdürülebilmesi için çok önemli bir etkendir. Projenin daha fazla kitleye ulaştırılması ve tanıtımının düzenli olarak yapılası gerekmektedir” diye konuştu.

GELİRİNİN %10’LUK KISMININ DEZAVANTAJLI KESİME AKTARILMASI SAĞLANACAK

Aydemir, “Projenin sağlam temeller üzerine kurulup, devam ettirilmesi için üretim düzenli olarak yapılacak. Sabun fabrikası ve sıvı dolum tesisinde yapılan üretimin projeye paralel hizmet etmesi sağlanacak. Kooperatif bünyesinde hâlihazırda çalışan 12 (on iki) kadın personelin devamlılığı sağlanacak ve proje ile birlikte istihdam alanı genişletilecek. Isparta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile yürütülecek olan projenin, diğer 80 ilde tanıtımının yapılması çalışmaları proje ortakları tarafından yapılacak. Bu projeyle sabun fabrikası ve sıvı dolum tesisinde üretilecek olan ürünlerin gelirinin (yüzde on) % 10’luk kısmının dezavantajlı kesime (engelli, yaşlı, çocuk, kadın) aktarılması sağlanacak” bilgilerini verdi. Proje kapsamında kooperatifin üzerine düşen görevleri de anlatan Rabia Aydemir, “Proje kapsamında 3 (üç) yıl süre ile 12 (on iki) sigortalı çalışanın istihdamının devam ettirilmesinin sağlanmasını, Proje süresi boyunca sabun üretim tesisi ve sıvı dolum tesisinin üretiminin devamlılığının sağlanmasını, Yapılan üretimin bölgeye ve ülkeye tanıtımının sağlanmasını Yapılan çalışmaların köydeki ve bölgedeki kadınlara örnek teşkil etmesinin sağlanmasını,  Üretimi geliştirip köyü cazibe merkezi haline getirerek, gençlerin köye dönüşüne yardımcı olunmasının sağlanması. Ailelerin ev ekonomisine katkı sağlaması için üretimin artırılmasını, Bunların yanında dezavantajlı guruplara katkı sağlanmasını, Satılan ürünlerin çeşitliliğini artırıp, çalışılan zincir marketlerin sayısının artırılmasını, Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığı ile Isparta İl Müdürlüğünden hizmet alan hizmet alan dezavantajlı kesime (engelli, yaşlı, çocuk, kadın), proje süresince satılan ürün gelirlerinin % 10’unun (yüzde on) aktarılmasını” sağlayacağız dedi. Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de bünyesinden hizmet alan dezavantajlı gurubun (engelli, yaşlı, çocuk, kadın) tespitinin sağlanmasını, Proje kapsamında SS Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretimi ve işletme Kooperatifi’nden gelen % 10’luk (yüzde on) katkı payının Aile Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Derneği’ne gelir olarak makbuz karşılığında kaydetmeyi ve denetimini yapmayı, Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Aile Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Derneğine, gelir olarak kaydedilen paranın usulüne uygun (dezavantajlı bireylerin tespiti) kullanılmasını, Özel gün ve haftalarda etkinliklerin düzenlenmesini ve takibini sağlamayı, Sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon sağlamayı,Isparta merkezli başlatılacak olan projenin tüm Aile ve Sosyal Hizmetler müdürlüklerinde tanıtımını sağlamayı,  İnsan ve araç desteği sağlamayı,  Kooperatif üyelerinin gelişimine katkı sağlamak için danışmanlık ve eğitim hizmeti vermeyi” sağlayacak. 

 

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri