Isparta'ya uzun yıllar sonra kırmızı plaka kazandıran Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Önümüzde 4 yıllık seçimsiz bir dönem var. Bizim bunu Isparta olarak iyi değerlendirmemiz lazım. Üretilen tüm projelere dair hep birlikte ortak fikirler sunmalıyız" dedi.
Kanal32'de Şakir Aksöz'ün hazırlayıp sunduğu Ne Var Ne Yok programının bu haftaki konuğu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç oldu. Bilgiç, Isparta'nın 4 yıllık geleceğine ilişkin yapılacakları anlattı. Tüm kurum kuruluş ve sivil toplumu ortak hareket etmeye çağırdı
TOKİ TARTIŞMALARINI BİTİRDİ
Bilgiç, emekliler için TOKİ projelerinde Isparta'nın olmadığı yönündeki tartışmalara da son noktayı koydu. GBizim şuan Isparta'da topladığımız talep 10 bin seviyesinde. 350 dönümün üzerinde bir arazinin TOKİ'ye devrini bitirmek üzereyiz. Burada asgari 5 bin konutun planlamasını yapıyoruz" dedi. Hatta esnaf için de proje hazırlanacağını açıkladı
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı seçildikten sonra ilk kez Isparta'ya gelen Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, merak edilen soruları Kanal32'de Şakir Aksöz'ün hazırlayıp sunduğu Ne Var Ne Yok programında yanıtladı.
Komisyon başkanlığı göreviyle ilgili açıklamada bulunan Bilgiç, şunları söyledi;"Ben uzun yıllardır, milletvekili olduğumdan bu yana Plan Bütçe Komisyonunda görev yapıyorum. Bu gün bu makam benim şahsımdan ziyade Isparta'ya verilmiştir. Komisyon son derece önemli bir komisyon. Isparta tarihinde böyle bir görevin ilk defa verilmesi benim için ayrıca gurur vesilesidir. Bu makam benim makamım değil. Tek fark mecliste tahsis ettikleri aracın plakasının kırmızıya dönmesidir. Başkan olmanın ayrı bir statüsü ve ayrı bir ağırlığı var.
EL ELE VERME ZAMANI
İnsanlar tek başına bir şey yapamazlar. Önümüzde 4 yıllık bir süreç var. Son derece yorgunuz. Arka arkaya seçimlerin içinden çıktık. Tartışmaların içerisinde geçen iki seneyi atlattık. Önümüzde 4 yıllık seçimsiz bir dönem var. Bizim bunu Isparta olarak iyi değerlendirmemiz lazım. Başta Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, belediyelerimiz, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları, meslek grupları, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız hepimiz el ele vermemiz gerekiyor. Üretilen tüm projelere dair hep birlikte ortak fikirler sunmalıyız."
ESNAF İÇİN DE PROJE GELİYOR
Mehmet Aybatılı Başkana da teşekkür ediyorum. İkinci bir TOKİ çalışmasını dar gelirli esnaf için başlattık. Emeklilerimiz için baktığımızda ilk önce 600 konut idi. Sonrasında bu 3 bine ulaştı. en son Başbakanımızın seçim sürecinde yaptığı açıklamasının ardından bu rakam 10 binin üzerine çıktı. Etap etap inşallah bunları Isparta'ya kazandıracağız. Bizim işlemlerimiz devam ediyor. Hiç bir sorun yoktur. Emeklilerimiz rahat uyusun, çaylarını keyifle yudumlasınlar. Her şey süratli bir şekilde devam ediyor. Şuan için önceliğimiz emeklilere verdiğimiz sözü yerine getirmektir. Daha sonra kamu personeline de bakılır" dedi.
ULAŞIMDA ANA HEDEFLER
Isparta'da 4 yıllık süreçte ana hedefleri de anlatan Bilgiç, "Dereboğazı parça parça yapılıyor. Konya yolundaki işler hızlı gidiyor. Burdur dostluk yolunun süratle bu yıl içerisinde ihalesinin yapılmasını hedefliyoruz. Burdur'la Isparta'nın sinerjisi açısından son derece önemli bir yol. Hızlı tren zaten programda. Isparta'yı Antalya ile bağlayıp, bizim buradaki ürünlerimizi limana daha hızlı ve daha düşük maliyetle indirmenin yolunu bulmamız gerekiyor" diye konuştu.
SULAMADA ÖZEL İDARE DEVREYE GİRDİ
Sulama birliklerimiz yüzde 1 teminatları yatıramadıkları ve ilk yüzde dokuzunda nakdi taahhüdü ödeyemedikleri için bizim kapalı sulama sistemlerimiz devreye giremediğini anımsatan Bilgiç, "Sulama birliklerinin toplantılarına katılan DSİ yetkilileri, "Siz bu işleri yapamıyorsunuz. Gelin bu işin işletmesini özel idarelere devir noktasında karar alın. DSİ'nin muhatabı özel idare olsun. DSİ bu yatırımları hayata geçirsin." demiş. Pek çok üye böyle bir şey yok demiş. Böyle bir şey var. Haziranda genelgesi yayınlandı. Bir senedir bunun üzerinde çalışıyoruz. Örneğin Şarkikaraağaç birliği batıktı. Tasfiyesini yaptık. Sulama birliği de otomatikman ortadan kalktığı için Özel İdare devreye girdi. DSİ, Özel İdareyle bu projeyi yapacaklar. Yaşayan sulama birliklerimiz var. Batık değiller ama zorlanıyorlar. Onlarda genel kurullarında bu kararı alsınlar. Bu işin özel idareye devri kararı çıktıktan sonra işletmeyi ve yatırımları Özel İdare yapsın. Bütün sulama birliğindeki üyelere sesleniyorum. Bu projelerin sistematiği budur. Senirkent'te de buna benzer bir olay olmuş. Eğer birlik bu yüzde 1'i yatırırım, yüzde 9'unu da taahhüt ederim diyorsa buyursun hemen parasını götürsün. Hemen parasını yatırsın ve başlayalım. Ama bu noktada 'yapabilir miyiz' gibi tereddüt varsa hemen kararı alsınlar, bu işi Özel İdareye bıraksınlar. Biz de millete hizmeti getirelim" dedi.