Tekeli: Ülkemiz Açık Hava Cezaevine Döndü

İyi Parti Isparta İl Başkanı Dr. İbrahim Tekeli, son zamanlarda artan kadın cinayetleri, istismar vakaları ve şiddet olaylarına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

İyi Parti Isparta İl Başkanı Dr. İbrahim Tekeli, son zamanlarda artan kadın cinayetleri, istismar vakaları ve şiddet olaylarına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

ÜLKEMİZ AÇIK HAVA CEZAEVİNE DÖNDÜ

Ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri, şiddet ve istismar vakalarının toplumsal bir yara haline geldiğini belirten İyi Parti Isparta İl Başkanı Dr. İbrahim Tekeli, “Özgecan Arslan, Münevver Karabulut, Narin Güran, Sıla Bebek, Şeyda Yılmaz, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner ve daha niceleri… Yaşanan olaylar sadece bireylerin değil, bir toplumun vicdanının da kanadığı olaylardır. Her biri, varoluş mücadelesi verirken, ne yazık ki toplumun gözünde birer istatistik haline gelmiş; adalet sisteminin eksiklikleri ve toplumsal normların getirdiği baskılar altında haksız yere yok olmuştur.” şeklinde konuştu.

Başkan Tekeli, toplumda onca suç kaydı olan ve psikolojik sorunları nedeniyle defalarca gözetim altında tutulmasına rağmen serbest bırakılan katillerin yeniden suç işlemesinin, adalet sistemindeki büyük bir açığı gözler önüne serdiğini belirterek, “Bu durum, yalnızca faillerin sorumluluğunu değil, aynı zamanda onları serbest bırakan, gerekli önlemleri almayan ve toplumun güvenliğini hiçe sayan sistemin de sorumluluğunu taşımaktadır.” dedi.

Açıklamasında, adaletin tecelli etmesi ve toplumun güvenliğinin sağlanması için daha etkili önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Tekeli, şu ifadeleri kullandı; “Aranan, 71 suç kaydı olan kişinin otostop çekerken yakalanması bile suçluların aramızda ne kadar rahat gezdiğinin göstergesidir. Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğu’nun da dediği gibi, bu sistem ülkemizi adeta AÇIK HAVA CEZAEVİ’NE ÇEVİRMİŞTİR.

Kadına yönelik şiddet ve istismar suçlarının arka planda kalmasına sebep olan bu sistem, cinayeti işleyenleri korurken, kurbanları daha da savunmasız bırakmaktadır. Bu da gösteriyor ki, işlenen her suçun ardında bir sistematik ihmal yatmakta; adaletin tecelli etmediği her gün, yeni kurbanlar demektir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLI NÜFUS SAYIMI İSTİYORUZ

Bizler İyi Parti olarak; Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun da gündeme getirdiği gibi, tüm bu kaçakların ve kayıt dışı mültecilerin tespitinin yapılabileceği sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımının acilen yapılmasını istiyoruz. Bunun için de en uygun tarih, 24 yıl önce yapılan sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımının olduğu 3 Kasım’dır. Çünkü artık kaybedecek bir cana daha tahammülümüz yok!”

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri