Ticaret Bakanı Ömer Bolat Isparta'da Partililerle Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Isparta'da Partililerle Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Isparta'ya geldi. Bakan Bolat, AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltı etkinliğinde partililerle buluştu.

Kahvaltıya, AK Parti Isparta İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve çeşitli illerden milletvekilleri katıldı.

DEPODA KALAN ELMAYI TÜKETTİK: ELMA STOK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Isparta’da elma stoklarının değerlendirilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, "Isparta’nın sorunları olduğunda milletvekillerimiz hemen harekete geçiyor. Elma stoklarıyla ilgili de bana geldiler ve elmaların pazarlanması için destek istediler. Hem iç piyasada askerimiz ve polisimizin elma tüketimini artırarak hem de dış pazar imkanlarını genişleterek bu sorunu çözdük. Ürün elde kalmadı, değerini buldu. İnşallah bu yıl da güzel bir mahsul bekliyoruz" dedi.

Türkiye’nin 100 milyar dolarlık gelir elde eden ve 35 milyar dolarlık ihracat yapan dev bir lojistik sektörüne sahip olduğunu belirten Bolat, "Kovid döneminde ve sonrasında kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığında başarılı bir sınav verdik. Bu yıl devlet bütçesinden çiftçilere 100 milyar Türk Lirası’nın üzerinde destek ödemesi yapıldı. Üretim bolluğu sayesinde pazarda, markette gıda ürünlerinde fiyat artışlarını engelledik. Son 3-4 aydır fiyatlarda bir istikrar gözlemliyoruz. Çiftçilerimizi desteklemeye, fazla üretim durumunda ihracat pazarlarını açmaya devam ediyoruz. Ancak arz tedarikini de dikkatle yönetiyoruz. Önceliğimiz her zaman 86 milyon vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak" dedi.

Bolat, üretimi az olan ürünlerde ihracata kota getirerek veya sınırlama yaparak iç piyasanın dengesini sağladıklarını vurguladı: "Zorunlu ithalatları gerçekleştirebilmemiz için dövize ihtiyacımız var, ancak birinci önceliğimiz içerideki arz güvenliği. Geçtiğimiz yıl da üretimi az olan kritik ürünlerde ihracata sınırlama getirerek vatandaşımızın uygun fiyatlarla ürün alabilmesini sağladık."

PİYASADA DÜZEN VE İSTİKRARI SAĞLAMAK İÇİN ADIMLAR ATILIYOR

Ticaret Bakanı Bolat, salgın, savaş ve deprem gibi büyük olayların neden olduğu aşırı fiyat artışları ve hayat pahalılığıyla mücadele ettiklerini belirtti. "Perakende Ticaret Kanunu’nda önemli değişiklikler yaptık. Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede cezaları 10 kat artırdık. Göreve geldiğimizde otomotiv sektöründe yaşanan çip krizi ve yedek parça eksikliği nedeniyle oluşan fahiş fiyatları kısa sürede düzelttik. İkinci el motorlu taşıtlarda güvenli alışverişi sağlamak için yeni bir yönetmelik çıkardık. Emlak, otomotiv, çimento, tavuk eti, domates, ayçiçek yağı gibi temel ürünlerde de önemli tedbirler aldık. Özellikle zeytinyağındaki hızlı fiyat artışına karşı da gerekli önlemleri devreye soktuk" dedi.

Bolat ayrıca aldatıcı reklamlara yönelik cezaların artırıldığını ve erişim yasağı getirme yetkisinin devreye sokulduğunu hatırlattı. "İki gün önce emlak sektöründe e-devlet üzerinden emlakçıyı yetkilendirme mekanizmasını hayata geçirdik. Bu gibi düzenlemelerle piyasada istikrarı sağlamaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri