Türkiye'nin 4. Uçak Bakım Hangarı Isparta'da Açıldı

Asal Havacılık ve Denizli Tan Grubu'nun ortaklığıyla kurulan Türkiye'nin 4'üncü uçak bakım hangarının ilk bölümü, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda törenle hizmete açıldı. 15 milyon dolarlık yatırımın, uçak boyama işlemlerini içeren birinci modülünd

Asal Havacılık ve Denizli Tan Grubu'nun ortaklığıyla kurulan Türkiye'nin 4'üncü uçak bakım hangarının ilk bölümü, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda törenle hizmete açıldı.

15 milyon dolarlık yatırımın, uçak boyama işlemlerini içeren birinci modülünde, yılda 50 uçak boyanacak.

Asal Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dağtekin, törende yaptığı konuşmada, havayolu şirketlerinin filolarındaki orta ve büyük Gövdeli uçak sayısındaki artışla birlikte, havacılığın altyapısı olarak nitelendirilen uçak bakım tesislerine ihtiyacın da arttığını kaydetti. Tesisin uluslararası standartlara sahip olduğunu belirten Dağtekin, boya ve bakım ünitelerinden oluşan hangarın, 11 bin metrekarelik alanda kurulduğunu söyledi. Dağtekin, "Aynı anda 4 Boeing tipi uçağa servis hizmeti verebilecek kapasiteye sahibiz" dedi.

Uçak bakım ünitesinin diğer kısımlarının da zamanla hizmete gireceğini bildiren Dağtekin, "Isparta'da bunu başarmak bizim için onurdur. İçinde bulunduğumuz tesis ciddi bir altyapıya sahip. Dünyanın çeşitli ülkelerinden uçakları buraya getirerek, bakım hizmeti vereceğiz. Türkiye'de bu işi yapan 4'üncü hangarız. Bu bizim için başlangıçtır. Bu projeyi geliştirecek altyapı ve vizyona sahibiz" diye konuştu.

LOJİSTİK AÇIDAN ÖNEMLİ

Denizli'nin dışında da yatırım yapmak için arayışa girdiklerini belirten Tan Grubu Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Tan ise Isparta'ya hangarı yaparak amaçlarına ulaştıklarını söyledi. Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'da açılacak olmasını ve Isparta'nın Antalya Limanı'na yakınlığını lojistik açıdan önemli bulan Tan, "Isparta yatırım yapılmaya müsait bir il. Burada yatırımlarımızı sürdürmek istiyoruz. Umarım Isparta'ya katkı sağlayan bir firma haline gelirizö dedi.

60 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Konuşmaların ardından Dağtekin ve Tan, basın mensuplarının hangar yatırımına ilişkin sorularını yanıtladı. 15 milyon dolarlık bu yatırım sayesinde yılda 50 uçağa servis hizmeti verileceğini belirten Dağtekin, yılda 5 milyon dolarlık gelir sağlamayı düşündüklerini söyledi. 10 yıllık süreçte toplam 60 milyon dolarlık yatırım amaçladıklarını kaydeden Dağtekin, yatırımın birinci modülü olan boyama ünitesinde, başlangıçta 60 kişinin istihdam edileceğini belirtti.

YABANCI UÇAKLAR DA HİZMET ALACAK

Uluslararası standartlarda servis hizmeti verecek sertifikaya sahip olduklarını kaydeden Dağtekin, şöyle konuştu:

"Türkiye dışındaki ülkelerden gelecek uçaklar için de servis hizmeti verebilecek durumdayız. Özellikle charter tipi ve milli havayollarımıza ait uçakların bu tip servis hizmeti veren yerlere ihtiyacı var. Sivil havacılık çok gelişti, fakat bu tip altyapı hizmetleri istenilen seviyede değil. Uçaklar bakım için dışarı gidiyor, dolayısıyla döviz kaybı oluyor. Bu anlamda, hem döviz kaybını önleyecek hem de teknoloji transferi sağlayacak bir tesise sahibiz. "

Isparta'nın bu tür yatırımlarla havacılık merkezi olabileceğine dikkat çeken Dağtekin, "Başka ülkelerde bunun örnekleri var. Havayolu trafiği az olan meydanlarda bu tür tesislerin olduğunu gördük. Bu modeli Türkiye'de uygulamak istedik. Isparta bu anlamda altyapı açısından çok avantajlı konumdaö diye konuştu.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri