Vali Baruş, Eğirdir'de Öğrencilerle Beraber Çöp Topladı

Vali Aydın Baruş,Eğirdir Gölü’nde dikkat çekmek için öğrencilerle “Bana El Ver Susuz Kalma” etkimliğine katıldı.

Vali Aydın Baruş,Eğirdir Gölü’nde dikkat çekmek için öğrencilerle “Bana El Ver Susuz Kalma” etkimliğine katıldı.

Hayatımızın vazgeçilmezi olan yaşam kaynağımız Su. İnsanoğlu ve diğer canlılar su olmadan yaşamını devam ettiremez, sağlıklı ve temiz suya hepimizin ihtiyacı var. Dünyamızda tatlı su kaynakları giderek azalmakta ve temiz içme suyuna ulaşmak gün geçtikçe zorlaşmakta.

Bölgemizin en büyük su kaynağı olan Eğirdir Gölü de gün geçtikçe azalıyor ve çevre kirliliğine maruz kalıyor.

Eğirdir Gölü’nde bu konuya dikkat çekmek için öğrencilerle “Bana El Ver Susuz Kalma” sloganıyla çevre temizliği etkinliği yapıldı. Vali Aydın Baruş da bu anlamlı etkinliğe katılarak öğrencilerle birlikte çöp topladı.

Eğirdir Rüyapark mevkiinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Vali Baruş tasarruflu su kullanımı ve çevreyi koruma konularında öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek öğrencilerden ebeveynlerini ve büyüklerini su tasarrufu konusunda dikkatli davranmaya davet etmelerini istedi.

Eğirdir Gölü’nde gün geçtikçe azalan su seviyesiyle ve suyu daha tasarruflu kullanmayla ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan Vali Baruş, göldeki suyu korumak için alınacak önlemler hakkında da bilgi vererek tüm vatandaşları Eğirdir Gölü’nü korumaya davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri