Derginin 2012/44. sayısının kapağı Türkiye’deki Sakin Şehirlere ve hareketin ekonomik getirilerine yer ayrıldı.
Haftalık yayınlanan Para dergisi 28 Ekim-3 Kasım tarihli 2012/44. sayısının kapak konusunu Cittaslow/Sakin Şehirlere ayırdı. “İşte merak edilen Sakin Şehirler; Turistlerin hücum ettiği, herkesin para kazandığı şehirlerin sırrı” başlığı ile verilen haberde öncelikle hareketin çıkış noktası, yerel ekonomiye katkısı ve Sakin Şehir olmak için neler yapmalı ve nereye başvurulmalı gibi konular ele alındı.
Derginin 16 ile 24. Sayfaları arasında toplam dokuz sayfa ayrılan ve Kerem Köfteoğlu’nun hazırladığı araştırma yazısında, Türkiye’deki 8 sakin Şehir tek tek ele alınarak üyelik öyküleri anlatılmış. Söz konusu bölümde bir sayfada Yalvaç’a ayrılarak, Başkan Tekin Bayram’la yapılan röportajdan bölümler aktarıldı.
Yazının içeriğinde hareketin özü, “TANRIM beni yavaşlat, aklımı sakinleştirerek kalbimi dinlendir / Bir çiçeğe bakmak için yavaşlamayı, güzel bir köpek ya da kediyi okşamak için durmayı/ Her gün bana kaplumbağa ve tavşanın masalını hatırlat / Hatırlat ki, yarışı her zaman hızlı koşanın bitirmediğini, yaşamda hızı artırmaktan çok daha önemli şeyler olduğunu bileyim... Kimbilir belki de günümüzde karşımıza "sakin şehir" diye çıkan kavramın ateşini Wilferd Arlan Peterson'un yıllar önce ettiği bu dua fitillemiştir... Kaynaklara göreyse kavram, İtalyanca citta (şehir) ve İngilizce slow (yavaş) kelimelerinden oluşuyor. Her ne kadar bazıları bu kavramı Türkçe'ye "yavaş şehir" olarak çevirse de, "sakin şehir" kavramı daha çok tercih edilmiş durumda...” nitelemesiyle ifade edildi.
Sakin Şehir olmanın kentlere getirdiği fırsatlar ise “Tercihler kitle turizminden doğa ve kültür temelli turlara hızla kayıyor. Bu durum Türkiye'de sayıları sekize ulaşan ve sırada bekleyen onlarca 'sakin şehrin' önüne yeni fırsatlar çıkarıyor...” saptamasıyla ortaya konuldu.