Yalvaç'ta Neler Oluyor?

Yalvaç Belediye Meclisi toplantısı yarın sabaha ertelendi, Kodal Ak Parti gurubunu provokasyonla suçladı.

Yalvaç Belediye Meclis Salonu’nda bugün saat 19.00’da başlayan toplantıya tüm meclis üyeleri katılım gösterdi.

Toplantı başlamadan önce salona giren Ak Partili üyelerin, daha önceki meclis toplantılarındaki oturma düzeninin dışına çıkarak salona yerleşmelerine Başkan Mustafa Kodal’ın müdahalesiyle tartışma yaşandı.

Ak Partili üyeler, bir arada oturmak istediklerini belirterek, geçmiş toplantılardaki oturma düzenine uymayacaklarını belirttiler ve sandalyelerini alarak başkan kürsüsünün önüne toplandılar.

Başkan Mustafa Kodal, bu şekilde bir provokasyona izin vermeyeceğini belirterek Ak Partili üyeleri oturma düzenine göre yerlerine geçmelerine davet ederken; Ak Partili üyeler bu şekilde toplantıya devam etmeyeceklerini belirterek salonu terk ettiler.

Başkan Mustafa Kodal da, yetkisini kullanarak toplantıyı 2 Ekim 2024 Çarşamba sabahı saat 09.00’a erteledi.

Ak Partili üyelerin yarınki toplantıya katılıp katılmayacakları bilinmezken, Belediye Başkanı Mustafa Kodal yaptığı açıklamada; "Toplantıda yaşananlar tamamen organize bir provokasyon, Meclisimizin olağan işleyiş düzeniyle geldiğimiz ve çok önemli konuları görüşeceğimiz bir toplantı, Ak Parti Grup Sözcüsü İbrahim Aksoy’un öncülüğünde düzenlenen provokasyonla sabote edilmiştir. Ekim ayı olağan toplantımızın gündemi, mevzuata uygun şekilde 4 gün öncesinden tüm meclis üyelerimize ulaştırılmış ve basın yoluyla da kamuoyuna duyurulmuştur. Toplantımızın yapılmasından önce Sayın Isparta Valimizin davetiyle bugün Isparta’da yapılan il koordinasyon kurulu toplantısına katıldım. Mecliste görüşeceğimiz konularla ilgili çalışmalarımızı önceki gün itibariyle biz hazır hale getirdik, Isparta’daki toplantıdan dönüşümüzde Ak Partili ve tüm belediye meclis üyelerimizi bilgilendirmek üzere WhatsApp grubundan saat 18.00’de görüşmek üzere belediyeye davet ettik." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri