Şiddete Davet Eden Kişilere Lütfen Kulak Asmayın

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan 10 kişinin gözaltına alındığını ve yine 1’inin tutuklandığını kaydetti.

Yayınlanma:
Şiddete Davet Eden Kişilere Lütfen Kulak Asmayın

Isparta Valisi Aydın Baruş, kentte bulunan yabancılara ait araç ve işyerlerine zarar verdiği tespit edilen 5 kişi hakkında gözaltı işlemi yapıldığını ve 1’inin tutuklandığını söyledi. Ayrıca yine sosyal medyada halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan 10 kişinin gözaltına alındığını ve yine 1’inin tutuklandığını kaydetti.

Isparta’da Temmuz Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Vali Aydın Baruş önemli açıklamalar yaptı. Vali Baruş konuşmasında; “Vatandaşlarımızı provokede ederek saldırgan tavır sergileyen kin ve nefret söyleminde bulunarak şiddete davet eden kişilere ve söylemlere lütfen kulak asmayalım. Sosyal medya ortamında asılsız, yalan haber ve görüntülerle toplumumuzu galgaya getirmek isteyenlerin esas amacının insanlar arasında ırkçılığı ve nefreti körükleyerek ülkemizi kaosa sürüklemek olduğunu hatırımızdan çıkarmayalım.” diye konuştu

Isparta’da yabancılara ait araç ve işyerlerine zarar verdiği tespit edilen 5 kişi hakkında gözaltı işlemi yapılarak adliye sevk edildiğini belirten Vali Baruş; “Bunlarda ise 1’i tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrolle serbest bırakıldı. 10 kişi hakkında ise sosyal medyada halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan gözaltı tedbiri uygulandı. Savcılık tarafından işlem başlatıldı. 10 kişiden 1’i tutuklandı. Bu konuda tavrımız nettir. Kini ve nefreti yaygınlaştırmak isteyen kötü niyetli kişilere mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.