Tarımın Aktörleri ‘Isparta Elması’ İçin Buluştu
Isparta Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ‘Isparta Elması Coğrafi İşaret’ toplantısı ihracatçı firmaların katılımıyla gerçekleşti.
Isparta Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ‘Isparta Elması Coğrafi İşaret’ toplantısı ihracatçı firmaların katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Isparta elmasının uluslararası alanda tanıtımı, yeni ihracat rotalarının belirlenmesi, talep ve öneriler görüşüldü.
Isparta Ticaret Borsası yönetimi coğrafi işaret alan Isparta elması için kolları sıvadı, elmaya değer katacak çalışmalarına hız verdi. Elmayı uluslararası alana taşımak adına çeşitli hazırlıklarda bulunan ITB Yönetimi, dış pazar arayışında üreticilerle ortak hareket ediyor.
Bu kapsamda Eğirdir’de gerçekleşen toplantıya Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Meclis Başkanı Nevzat Demirel, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Bayındır ve Sadettin Güneş, Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, Isparta elmasının coğrafi işaret denetim ekibinde olan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Bayraklı, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Polat ile ilimizin elma ihracatına yön veren tarım aktörleri katıldı.
İhracatta alternatif pazarlar oluşturmaları gerektiğini savunan Başkan Şahin, tek ülke pazarının tehlikeli olduğunu söyledi. Şahin, “Isparta Ticaret Borsası adına ülkemize ve ilimize kazandırdığınız katma değerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Isparta Ticaret Borsası Yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana tek ülke pazarının tehlike olduğunu, alternatif pazar oluşturmamız gerektiği düşüncesini gerek Ankara bürokrasisinde gerekse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin düzenlediği toplantılarda anlattık. Yeni hedef pazarlar bulma konularında girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz. Sizlerden aldığımız talep ve öneriler, hedeflerimize ulaşmada bizlere kolaylık sağlıyor.” diye konuştu.
GÖZ BEBEĞİMİZ ISPARTA ELMASI COĞRAFİ İŞARETİNİ ALDI
“Maalesef coğrafi işaret belgesini almak tek başına da yetmiyor.” diyen Başkan Şahin, birliktelik vurgusu yaptı; “3 yıllık zorlu bir sürecin ardından Ağustos 2023 yılında Isparta Elmasını Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil ettirerek coğrafi işaret belgesini aldık. Coğrafi işaret belgesini almak kolay olmadı. Isparta elmasının farkını, özelliğini ortaya çıkararak bu belgeyi aldık. B
izim göz bebeğimiz Isparta elmasının değerini korumak için coğrafi işareti önemsememiz ve sahip çıkmamız lazım. Tüketici artık bilinçli tüketim yapıyor. Coğrafi işaretli ürünlere yönelmiş durumdalar. Bugün bunun için buradayız. İşleyişi sizlere aktarmak istedik. Düşüncelerinizi ve taleplerinizi alarak süreci en iyi şekilde yönetmek istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.
Isparta Elması Coğrafi işaret tescil belgesini almak için standardın gerekliliği hakkında bilgi veren Başkan Şahin, “Belgenin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, elmamızın değerini korumak ve sahip çıkmak için hepinizi Coğrafi İşaret Tescil Belgesini almaya davet ediyorum” dedi.
Toplantı, fikir alışverişinin ardından iyi dilek ve temennilerle son buldu.
Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ
Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ
X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ