Uluslararası Festivalde Yalvaç Rüzgârı

'Mirasımızı Korumak, Modern Yaşamı Kucaklamak' sloganlı '1. Antalya Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali.

Yayınlanma:
Uluslararası Festivalde Yalvaç Rüzgârı

Uluslararası Kültür Turizm ve Yatırım Derneği'nce (ICTI) düzenlenen 'Mirasımızı Korumak, Modern Yaşamı Kucaklamak' sloganlı '1. Antalya Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali'nde dünya ülkelerinin geleneksel el sanatları ile kıyafetleri bir araya getirildi.

Antalya’da yapılan ve hala devam eden uluslararası festivalde Türkiye ve Isparta adına YMKSAD ( Yalvaç Müzik Kültür Sanat Derneği) tek ekip olarak temsil etti.

Cam Piramit Kongre Merkezi'nde Yalda Mahootchian, Shabnam Majdabadi, Parsa Zare, Maryam Shabani, Musa Fırat'ın organizasyonunda protokollü açılışı gerçekleşen 1. Antalya Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali'ne UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Uluslararası Kültür Turizm ve Yatırım Derneği, Antalya'daki yerleşik yabancı ailelerin oluşturdukları dostluk, dayanışma ve kültür sanat dernekleri de destek verdi
.
Festivale Türkiye, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tataristan, Özbekistan, Filistin, Cezayir, Gürcistan, Ahıska, Uygur, Suriye, Umman, Güney Afrika, Filipinler, Kolombiya, Umman, Rusya, Polonya, Güney Kore, Estonya, Tayland, Afganistan, Angola, Kaşkay, Çeçenistan, Yakutistan ve daha birçok ülke geleneksel el sanatları ve rengârenk giysileriyle katkıda bulundu.

Açılan standlarda ülkelerin yöresel kıyafetleri, kıyafet üstü aksesuarları, geleneksel el sanatları tanıtılırken, müzik eşliğinde düzenlenen defilede de çocuk, genç ve yetişkinler poyduma çıktı, kıyafet ve aksesuarlar mankenlerin üzerinde sergilendi. Gözlerin kamaştığı renkli defilenin ardından katılımcı ülkeler, Antalyalıları yöresel müzik ve danslarıyla da buluşturdu. Festival, 28 Haziran Cuma akşamı sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.