Yalım Halıcı: ‘Eğitim Kalitesi Düştükçe Suç Artıyor’

Türkiye 26 sabıka kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’nin 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etmesini konuşuyor.

Yayınlanma:
Yalım Halıcı: ‘Eğitim Kalitesi Düştükçe Suç Artıyor’

CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı genç polisin şehit edilmesinin tüm ülkede derin bir üzüntü ve öfke yarattığını belirterek “Bu katilin yaşından fazla suç dosyası var. Gencecik polisimizi şehit verdik. 26 suç kaydı olan birisi neden dışarıda? Bu katiller nasıl ortaya çıktı? Bu soruların yanıtını hepimizin sorması ve cevabının peşine düşmesi gerek” dedi.

EĞİTİM SEVİYESİ ARTTIKÇA SUÇ ORANI DÜŞÜYOR

Eğitime ayrılan bütçe payının ve öğrenimin kalitesinin düştükçe suç oranlarının arttığını söyleyen Halıcı “Tam tersine bir ilişkisi olan bu denklemde eğitimin kalitesinin artıkça suç oranının düştüğünü görüyoruz. Resmi istatistikler de bunu doğruluyor” dedi. CHP’li Vekil “Eğitimsizlik liyakatsizliği, liyakatsizlik de kamuda çürümeyi getirir. İş bilmez bürokrasi, liyakatsiz yöneticiler ve yasaların uygulanmamasıyla bu döngünün sonunda katiller dışarıda gezmeye başlar ve masumlar korumasız kalır. Bu bozuk düzeni değiştirmenin en önemli yolu eğitim” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE EĞİTİMDE SON SUÇTA İLK SIRADA

Yalım Halıcı açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

“Adalet Bakanlığı’nın Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, TÜİK, OECD ve Eurostat verileri ve çalışmalarını incelediğimizde Türkiye’deki cezaevlerindeki mahkumların eğitim durumları sıralamasında ilk sırayı ortaöğretimin aldığını gözlemledik. Peki Türkiye, OECD ülkeleri arasında ortaöğretime öğrenci başına harcama miktarında kaçıncı sırada? Son sırada! İlk sırada ise Norveç var. Suç istatistiklerine baktığımızda çok anlamlı bir tablo ortaya çıkıyor. Ortaöğretime en büyük payı ayıran Norveç, OECD ülkeleri arasında suç oranı en düşük ülke. Ortaöğretime en düşük payı veren Türkiye ise OECD ülkeleri arasında suç oranı yüksek ülke! Maalesef Türkiye OECD ülkeleri içinde eğitimde son, suçta ilk sırada”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.