Aydın’dan ‘Yapay Zeka’ Konferansı
Aydın’dan ‘Yapay Zeka’ Konferansı
Yapay Zeka Uzmanı Nebi Mert Aydın tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şube Müdürlüğünce öğretmenlerin katılımıyla ‘Yapay Zeka’ programı düzenlendi.
Öğretmenevi Konferans Salonundaki programda; Google’de Yapay Zeka Uzmanı, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi ve ABD Bilkantel Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Nebi Mert Aydın tarafından öğretmenlere ‘Yapay Zeka’ hakkında bilgilendirmede bulundu.
AYDIN; “TEKNOLOJİ HIZLA İLERLİYOR”
Eğitimdeki ana hedefin ve amacın öğrencilere verilen eğitimler neticesinde onların topluma donanımlı başarılı bireyler kazandırmak olduğunu vurgulayan Aydın, gençlerden okuyan, düşünen, yazan, çalışan, üreten, proje yapan ve kariyer yapan gençlik olmalarını ve çok hızlı gelişen teknolojiyi öğrenmeleri ve kullanmaları her türlü bilgiye ulaşabilmeyi ve bu bilgileri nasıl ne uğurda kullanacağını iyi bilmelerinin istendiğini belirterek; “Bilindiği gibi günümüzde teknoloji son hızıyla ilerlemektedir. Bunu günlük yaşamımızda çok rahat görmekteyiz. Ben burada sizlere, yapay zeka nedir, yapay zeka kavramı, yapay zeka nesli, yapay zeka neler yapabilir konularında bilgi vereceğim” dedi.
“DÜNYANIN BÜYÜK ŞİRKETLERİ YAPAY
ZEKAYA BÜYÜK PARALAR HARCIYOR”
Aydın, yapay zekanın ilk defa 1920’li yıllarda Robot kelimesinin ortaya çıkması ile gündeme geldiğini, daha sonra 1956 yılında ilk defa yapay zeka araştırmasının yapıldığını ifade ederek; “Günümüzde dünyanın en büyük şirketlerinin yapay zekanın geliştirilmesi aşamasında çok büyük paralar harcadığını müşaade etmekteyiz. Yapay zeka aslında insan gibi düşünebilen makinalardır. İnsanlar günlük hayatta bir çok alanda teknolojiden faydalanmaktadır. Özellikle cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi insanlar tarafından sıklıkla kullanılan cihazların sürekli gelişip, değiştiğini görmekteyiz.
“ELDE EDİLEN VERİLER YAPAY
ZEKANIN GELİŞİMİNDE KULLANILIYOR”
Teknoloji şirketlerinin, sosyal medya ve benzeri iletişim araçları ile insanlardan topladıkları bilgileri ve geri dönüşlerle elde ettikleri verileri yapay zekanın geliştirilmesinde kullandıklarını görüyoruz. Örneğin, Amerika’da bir emlakçı internet üzerinden kendi işyerinin bulunduğu yerdeki 5 kilometre çapındaki alandaki müşterilerine ulaşmayı hedefliyor.
Bunun için, insanlar tarafından sıklıkla kullanılan bir sosyal medya programında reklamını yayınlatıyor. Bu reklamda hedef kitle, yaş grupları ve cinsiyet gibi ayırıcı özellikler de belirtilerek hedef kitle oluşturuluyor. İşte bu hedef kitleyi belirleyip bulan ve o reklamı, belirlenen insanların görmesini sağlayan yapay zekadır” dedi.