Hizmet-iş Sendikası’ndan Gelendost Açıklaması

Hizmet-iş Sendikası’ndan Gelendost Açıklaması

Yayınlanma:
Hizmet-iş Sendikası’ndan Gelendost Açıklaması

Hizmet İş Sendikası olarak 10 şubat 2025 tarihinde Gelendost Belediyesi Başkanı Mustafa Özmen’in daveti ile Gelendost Belediye’de bir toplantı gerçekleştirildi. Belediyeye yeni işe almış olduğu sendikasız 22 tane emekçi arkadaşımızı askeri ücretin üzerinde maaş vermek istediğini ifade etmiştir. Bizimde işçilerin maaşının iyileştirilmesi noktasında en uygun yolun dayanışma dilekçesi verilerek devam eden sözleşmeden faydalandırılmaları sağlanması için emekçi kardeşlerimiz sendikamıza üye olmuşlardı.

Geçen aylarda maaşlarını askeri ücretin üzerinde almışlardır. (6356 sayılı kanun 39 maddesinde işçiler imzalanan toplu iş sözleşmesinden sendika üyesi olsun olmasın yararlanabilirler.)

Gelendost belediyesinde 6356 sayılı kanun uygulanmasında bir sorun olduğunu görmekteyiz. Hizmet-İş Sendikamız hiçbir zaman hiçbir emekçiyi kandıran tarafta olmamıştır!

Basında yer aldığı gibi “YARIM ÜYELİK, BİR AYLIK ÜYELİK” gibi bir durum teknik olarak zaten mümkün değildir.

Üyelerimizin haklarını her daim korumaya devam edeceğimizi buradan tekrar ifade ederiz, kamuoyuna saygılarımızla.

Caner MACİT
Hizmet-İş Sendikası Isparta İl Başkanı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.