ISUBÜ’deki Bölümlerin Doluluk Oranı %100 Oldu

YKS sonuçlarına göre ISUBÜ’deki bölümlerin doluluk oranı %100 oldu.

Yayınlanma:
ISUBÜ’deki Bölümlerin Doluluk Oranı %100 Oldu

YKS sonuçlarına göre ISUBÜ’deki bölümlerin doluluk oranı %100 oldu.

ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) bünyesindeki bölümlerin doluluk oranları da belli oldu. YKS sonuçlarına göre ISUBÜ’deki bölümlerin doluluk oranı %100 oldu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada “YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitelere ilk adımını atan tüm gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum! Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni tercih eden ve ailemizin bir parçası olacak gençlerimize de sıcak bir “hoş geldiniz” diyorum. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni başlangıçlarınızda başarılar ve keyifli bir üniversite hayatı dilerim!” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için toplamda lisans ve önlisans için istenen kontenjan sayısı 6 bin 390 genel, 211 Okul Birincisi olmak üzere toplam 6 bin 601 öğrenci olarak belirlenirken, ilçeler dâhil ISUBÜ bünyesine yerleşen öğrenci sayısı 6 bin 601 olarak gerçekleşti. Kurulduğu yıldan itibaren yerleştirmesinde ISUBÜ tercih oranı 2018’de %77.87, 2019'da %90.8, 2020’de % 91,21, 2021’de %77 gerçekleşmişti. 2022 yılında yüzde 99, 2023 yılında yüzde 99,7 olarak kayıtlara geçti.

Bu yıl ise tüm kontenjanları tercih edilen üniversitemizin doluluk oranının % 100 olarak gerçekleşmesi, hem üniversitemizin sunduğu eğitim kalitesinin hem de öğrenci ve ailelerin ISUBÜ’ye duyduğu güvenin bir göstergesidir. İlerleyen yıllarda da aynı başarıyı devam ettireceğimize ve öğrencilerimize en iyi eğitim deneyimini sunmaya devam edeceğimize inancımız tamdır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.